20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRemedii antisforăit

Remedii antisforăit

Sforăitul este o afecțiune care îi deranjează mai degrabă pe cei din jur și nu în mod special pe cei care sforăie. Nu există un tratament miraculos pentru sforăit, însă există tot felul de remedii care ajută la ameliorarea acestei condiții, iar dacă le vei pune în practică, s-ar putea ca somnul tău şi al persoanei de lângă tine să fie mult mai liniştit.

Care sunt cele mai eficiente remedii antisforăit?

1. Dormi pe o parte
De dragul persoanei care doarme alături de tine, încearcă să îți corectezi poziția de somn, astfel încât să nu stai cu fața în sus, o poziție care favorizează sforăitul. Cumpără-ți mai multe perne, dormi cu capul ceva mai ridicat și încearcă să dormi numai pe o parte, altfel o să te trezeșți cu tot felul de înghionteli peste noapte.
2. Curăță mereu nasul
Sforăitul este provocat de problemele de respirație, de aceea este recomandat să îți cureți frecvent nasul cu apă de mare și să folosești un umidificator de cameră pentru a menține constantă umiditatea aerului. La farmacie o să găsești sprayuri nazale și de gât, speciale pentru persoanele care sforăie.
3. Fă gargară cu apă şi puțin ulei de mentă
Această gargară va ajuta la micșorarea mucoasei nazale și a gâtului. Dacă sforăitul este o problemă temporară, el va fi ameliorat semnificativ cu acest remediu.
4. Ai grijă la alergeni
Alergiile pot provoca episoade de sforăit, de aceea, cel mai bine este să ai grijă să elimini praful și acarienii din camera în care dormi.
5. Nu mânca mult seara
Cu cât mănânci mai greu seara, cu atât o să ai un somn mai puțin odihnitor, iar sforăiturile vor fi mai intense. Încearcă să mănânci seara cât mai ușor și să eviți excesul de alcool, dar și fumatul, care nu face decât să irite mucoasele.
6. Bea cu o oră înainte de culcare un ceai de ceapă
Un leac băbesc pentru combaterea sforăitului este ceaiul de ceapă. Se ia o ceapă, se taie bucăți și se fierbe timp de un sfert de oră. Strecoară infuzia obținută și consum-o cu 1-2 ore înainte de culcare. Se pare că are efect.
7. Mergi la farmacie și ia-ți un plasture nazal
Leucoplastul nazal ajută la mărirea fluxului de aer care pătrunde prin nări și, implicit, la ameliorarea sforăitului. O să ai o față ridicolă când dormi, însă cei din jur vor fi fericiți.
8. Cumpără-i persoanei cu care dormi dopuri de urechi
Persoana cu care dormi s-ar putea să te urască în timp pentru faptul că sforăi. Așadar, e mai bine să îi arăți că te preocupă acest aspect al relației și să îi cumperi dopuri de urechi.
Sursa: dietetik.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS