10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFructele deshidratate conțin o multitudine de vitamine

Fructele deshidratate conțin o multitudine de vitamine

Fructele deshidratate sunt un desert preferat de mulți în preajma Sărbătorilor de Iarnă. În timp ce fructele proaspete se găsesc în funcţie de sezon, cele uscate oferă o alternativă convenabilă oricând. Fructele deshidratate conțin o multitudine de vitamine, în special A și E, magneziu, fier, calciu, fosfor, potasiu și lista poate continua. Studiile în ceea ce privește caisele deshidratate au dovedit că varietatea de substanțe pe care acestea le conțin pot să prevină mai multe tipuri de tumori printre care cele de esofag și plămâni. Cinci caise pe zi sunt destule pentru a-i oferi organismului tău mai mult de un sfert din necesarul zilnic de vitamina A.

Stafidele – cele mai cunoscute fructe deshidratate

Stafidele sunt boabe de struguri uscate şi au culoare brună. Stafidele naturale nu conţin aditivi, însă există boabe aurii tratate cu bioxid de sulf pentru a le da acea culoare maronie. Bioxidul de sulf este folosit de multe secole.
Fructele uscate sunt o alegere plăcută pentru timpul gustărilor, pe parcursul unei zile. Multe persoane au tendința să le consume în exces, dar trebuie să fie conștiente de numărul caloriilor pe care acestea le conțin, care este de două ori mai mare decât cea a versiunii proaspete. Nu este o regulă, dar în cazul afinelor, de exemplu, numărul caloriilor este de trei ori mai mare decât al fructelor proaspete, iar dimensiunile reduse ale fructelor deshidratate invită la consumul unei cantități mai mari din aceste alimente.

Beneficiile afinelor uscate

Cele mai multe dintre afinele uscate comercializate sunt îndulcite întrucât acestea au un gust ușor amar. O porție (o ceașcă) este bogată în fibre, are 2.3 grame, conține 0.5 grame de grăsimi, 33 de grame de carbohidrați și 123 calorii.

Prunele uscate, bogate în vitamina D

Prunele uscate nu prea fac parte din categoria fructelor uscate agreate, fiind considerate mai mult o sursă crescută de fibre. Cu toate acestea, inclusiv prunele uscate conțin nutrienți și au o aromă plăcută, sunt bogate în vitamina D, riboflavina, potasiu, niacina, vitamina B6 și vitamina A. O porție de prune uscate conține aproximativ 12.4 grame de fibre dietetice (aproape jumătate din doza zilnică recomandată) și 418 calorii.

Merele uscate

Merele uscate, fără adaos de zahăr, sunt foarte bogate în fibre şi potasiu: 150 de grame de mere uscate conţin 387 de miligrame de potasiu (11% din doza recomandată zilnic). Merele sunt sărace în grăsimi şi au un nivel ridicat de fibre dietetice, aproximativ 8 grame din 150 de grame de mere, sau 30% din doza zilnică recomandată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS