10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum să nu te îngrași de Sărbători

Cum să nu te îngrași de Sărbători

În perioada noiembrie – ianuarie, adulţii iau în greutate cam jumătate de kilogram. Deşi nu pare mult, foarte mulţi dintre ei nu reuşesc să slăbească în perioada Sărbătorilor. Organismul este agresat în perioada Sărbătorilor de Iarnă din pricina meselor foarte bogate în grăsimi şi zahăr, în special în situaţia în care până atunci a fost ţinut post.
Vă facem cunoscute câteva trucuri ce vă pot ajuta să nu acumulați kilograme în plus.

Găsește variantele sănătoase ale produselor

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, gustările nesănătoase precum prăjiturile sau alte bunătăţi care conţin foarte mult zahăr îţi stau la dispoziţie pe masa de Crăciun, şi nu numai. Câtă vreme eşti acasă, nu le ţine la îndemână pentru toată ziua. După ce ai terminat de gustat, le poţi pune în altă încăpere astfel încât să te poţi controla în preajma lor, iar dacă ai de gând să le înlocuieşti cu gustările sănătoase, poţi opta pentru fructe, legume, seminţe şi nuci sau gustări care nu conţin zahăr şi grăsimi nesănătoase.

Bea mai multă apă

Când ştii că urmează o masă copioasă, bea multă apă. Îţi va mai tăia senzaţia de foame. Plus că te vei hidrata, ceea ce e foarte important în fiecare zi, nu doar de Sărbători. Sfatul meu, în general, este să-ţi începi ziua cu o cană de apă de 400 ml pe stomacul gol, pentru o hidratare mai eficientă.
De fapt există o regulă pe care v-o recomand, în general: când vă este foame sau înainte de masă, beți apă apoi așteptați o jumătate de oră. Garantez că veți mânca mai puțin.

Mănâncă încet

Pe îndelete, savurează mâncarea. În primul rând, durează ca senzația de sațietate să fie percepută și de creier, deci simțită și de noi. Apoi, este foarte bine pentru sistemul digestiv să mesteci bine mâncarea. Cu siguranță vei mânca o cantitate mai mică.

Ai grijă la mărimea porţiilor

Bineînţeles, de Sărbători avem tendinţa să mâncăm mai mult decât este necesar. Tocmai de aceea, cea mai bună modalitate de a evita consumul excesiv de mâncare este să alegi farfurii mici sau pur şi simplu să nu încerci să le umpli.

Menţine un echilibru cu ajutorul proteinelor

Mesele de Sărbători tind să fie bogate în carbohidraţi şi sărace în proteine. Este foarte important ca fiecare reţetă să includă proteine pentru a ajuta la menţinerea greutăţii. Mai mult, consumul de proteine ajută automat la reducerea caloriilor consumate, reducând apetitul sau senzaţia de foame.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS