10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Cum scapi de febră

Febra poate fi simptomul unei afecțiuni serioase și nu o vei putea combate dacă nu rezolvi întâi boala. Medicină convențională propune o mulțime de soluții în vederea tratării virozelor aparatului respirator.

După antiinflamatoare, analgezice, antipiretice, mucolitice, lista poate continua cu diverse produse farmaceutice, multe administrate fără să fie necesare și mai ales „după ureche“, iar aceasta rămâne o problemă reală. Însă pentru prevenirea maladiilor specifice sezonului, dar și pentru recuperare, nu ai nevoie de medicamente. Totul poate fi rezolvat simplu, prin metode mai puțin agresive, dar cu rezultate neașteptat de bune.
Există o mulțime de remedii naturale pentru febră. Medicamentele care se eliberează fără rețetă sunt menite să rezolve o infecție virală minoră. Acestea au rolul de a controla febra medie pentru ca tu să poți „funcționa“ pe timpul zilei. Însă, dacă febra persistă, nu continua cu medicamentele fără să ceri sfatul medicului.
Oamenii sunt familia-rizați cu ideea că 37 de grade Celsius este temperatura normală a corpului. Adevărul este că temperatura corpului uman diferă pe parcursul zilei și de la persoană la persoană. De exemplu, atunci când mănânci sau când faci sport, temperatura crește. Pornind de la această premisă, un om care are 38 de grade Celsius la un moment dat, după un efort sau într-o zi caniculară, consideră că are febră. Greșit! Nu are în acest context; depinde de valoarea temperaturii sale în diverse momente ale zilei. În schimb, dacă temperatura crește de 39,2 grade Celsius, trebuie să suni medicul, iar dacă e mai mare de 40 de grade, mergi direct la Urgențe!

Remedii naturiste

Infuzia de coada-șoricelului favorizează dilatarea porilor și transpirația, un proces care face să scadă febra. Se infuzează o linguriță de plantă uscată cu o cană de apă clocotită. Las-o să se răcească puțin, înainte de a bea. Începi să transpiri după ce ai băut 1-2 căni de ceai.
Flori de soc – sunt recomandate când febra e legată de răceală sau gripă, deoarece elimină și excesul de mucus. Se opăresc 2 lingurițe de flori de soc cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară și se bea fierbinte. Bea de trei ori pe zi, până ce scade febra.
Frunze și flori de mușețel – dacă febra este însoțită de crampe, se recomandă să se frece cu ele tălpile picioarelor, pentru a scădea temperatura și a activa transpirația.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS