14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlimente care ne fac fericiți

Alimente care ne fac fericiți

Alimentele ne pot da energie și o stare de bine

Cercetătorii au descoperit că legumele și fructele au un rol important în bunăstarea noastră. Într-un studiu publicat în British Journal of Health Psychology, 300 de subiecți au ținut un jurnal în care
și-au scris întreaga dietă și au menționat și starea de spirit pe care au avut-o în fiecare zi. Aceștia au fost mai fericiți în zilele în care au consumat mai multe fructe și legume. Este recomandat să consumăm șapte porții de legume și fructe pe zi și să ne construim fiecare masă pe baza acestora. Facem o listă a alimentelor care ne fac fericiți

Ciocolata neagră

Tuturor ne place ciocolata, însă cercetătorii ne susțin această plăcere vinovată cu o explicație științifică. Antioxidanții care se găsesc în aceasta fac ca vasele de sânge să se relaxeze și ne îmbunătățesc circulația sanguină.
În ciocolată se mai găsește și magneziu, un mineral care ajută la eliminarea durerilor menstruale, la anxietate și la depresie.

Bananele

Conţin un compus chimic natural numit alkaloid, care acţionează asupra psihicului, mărind încrederea în propriile forţe. Bananele sunt, de asemenea, o sursă de vitamina B6, care ajută creierul să producă serotonină.

Cireșele

Medicii au numit cireşele „aspirina naturală“, deoarece aceste fructe au în compoziţie o substanţă numită anthocyanin, care îi face pe oameni mai fericiţi. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au explicat că 20 de cireşe consumate zilnic sunt mult mai eficiente decât medicamentele folosite pentru tratarea depresiei.

Dovleac

Este bogat în zinc. Acest mineral prelungește viața celulelor nervoase și asigură transformarea triptofanului în serotonină.

Mierea

Este ideală dacă ai poftă de ceva dulce, pentru că ajută la detoxifiere și reduce inflamațiile. Încearcă să consumi miere naturală.
Avocado conține vitamina B3 și acizi grași omega-3, care sunt importanți pentru sănătatea creierului și reglarea stărilor de spirit.
Nucile și semințele sunt recomandate a fi mâncate crude, nesărate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS