5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlimente care cresc imunitatea

Alimente care cresc imunitatea

Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este consumul de alimente şi băuturi care conţin substanţe ce activează sistemul imunitar.

Organismul nostru este mult mai vulnerabil toamna, pentru că ne aflăm într-un anotimp de tranziție, iar starea de sănătate are de suferit odată cu schimbarea climatică. Ceaiurile și siropurile naturale ajută la creșterea imunității organismului. Tot în această perioadă este recomandată și profilaxia (prevenirea – n.r.) unor boli.
Vitamina E, care se găseşte în multe fructe şi legume, îmbunătăţeşte sistemul imunitar și este, de asemenea, considerată un antioxidant. Vitamina C are un puternic efect antioxidant şi îmbunătăţeşte efectele vitaminei E, are efecte benefice în special în infecţiile respiratorii şi răceli. De aceea, nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră zilnică fructele şi legumele care conţin vitamina C.
Usturoiul conţine un ingredient activ numit alicină, care luptă eficient împotriva bacteriilor şi infecţiilor. În cadrul unui studiu britanic realizat pe 146 de voluntari, li s-a dat la jumătate dintre ei usturoi, timp de 12 săptămâni, iar celorlalți placebo. Cei care au primit usturoi au fost cu până la două treimi mai puţin predispuşi să răcească. Un alt studiu a descoperit faptul că persoanele care consumă mai mult de șase căpăţâni de usturoi pe săptămână au o rată de incidenţă a cancerului colorectal cu 30% mai mică şi a celui de stomac cu 50% mai scăzută. Trebuie să fii un mare iubitor de usturoi ca să poţi consuma această cantitate, dar având în vedere care este miza, de ce nu?

Sucul de sfeclă crește imunitatea și îmbunătățește funcția creierului

Ardeiul iute sau boiaua de ardei stimulează metabolismul. De asemenea, sunt bogate în beta caroten, care este transformat în vitamina A când ajunge în sânge şi luptă împotriva infecţiei.
Ghimbirul conţine un component activ, gingerol, care este deosebit de eficient în lupta împotriva cancerului de colon. De asemenea, este bun pentru combaterea răcelii și gripei.
Lămâia este una dintre fructele pe care le găsiţi tot timpul în supermarket sau piaţă, şi poate aduce beneficii uimitoare pentru sănătatea dumneavoastră. Acest fruct conţine cantităţi mari de antioxidanţi și vitamina C, care pot îmbunătăţi sistemul imunitar şi, de asemenea, pot echilibra nivelurile alcalin/acide din organism.
Sucul de sfeclă îmbunătăţeşte nu doar sistemul imunitar. Printre nutrienţii esenţiali prezenţi în sucul de sfeclă găsim beta carotenul, vitamina C, carotenoidele, sulf, calciu, fier, magneziu şi potasiu. Această băutură poate îmbunătăţi funcţia creierului, curăță sângele și consolidează vezica biliară şi ficatul. În general, sucul de sfeclă se consumă în amestec cu suc de mere sau de morcovi, deoarece este extrem de concentrat.

Ceai negru contra virusurilor

Persoanele care beau cinci ceşti de ceai negru pe zi, timp de două săptămâni, au de zece ori mai mult interferon, care luptă împotriva virusurilor, decât cei care au băut o băutură fierbinte placebo, arată un studiu realizat la celebra universitate Harvard. Aminoacidul responsabil pentru creşterea eficienţei sistemului imunitar este l-teanina, care se găseşte din belşug în ceaiul negru şi în cel verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS