16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum reducem senzația de foame

Cum reducem senzația de foame

Foamea este un semnal de alarmă tras de organism atunci când are nevoie de „combustibil“ pentru a funcționa. Senzația de foame este uneori confundată cu anxietatea, plictiseala și alți stimuli emoționali și circumstanțiali. Foamea reală se manifestă prin simptome precum tremurul corporal cauzat de scăderea nivelului de glicemie în sânge, durerile de cap, nivelul scăzut de energie, durerile stomacale, vertijul și slăbiciunea corporală generalizată.

Există câteva trucuri care ne pot ajuta să scăpăm de senzația de foame sau cel puțin să nu mai mâncăm foarte mult.
Principala recomandare pleacă încă de la cumpărături. Nu este bine să mergem la cumpărături atunci când ne este foame. De ce? Pentru că tindem să punem în coş tot ce ne cade în mână, supraestimăm senzația de foame şi cheltuim banii inutil pe alimente pe care apoi le risipm.

Nu mâncați în fața televizorului

Mulți oameni simt o plăcere deosebită atunci când consumă mâncare și gustări în fața televizorului sau a computerului.
Nu este recomandat să mâncaţi în faţa televizorului pentru a nu pierde din vedere cantităţile. Înlocuiți ronțăitul cu o activitate care vă solicită atenția și îndemânarea (împletitul, ordonarea facturilor).
Alt truc de ajutor este mestecatul gumei fără zahăr atunci când ne plimbăm printre rafturile magazinului. Sunt studii care au arătat că obiceiul de a mesteca gumă taie din senzaţia de foame şi din pofta de a consuma junk-food.

Mâncaţi încet şi beţi apă

Luaţi înghiţituri mici, mestecaţi în tihnă şi beţi apă în timpul mesei. Aceşti paşi simpli pot face diferenţa dacă intenţionaţi să mai tăiaţi din calorii şi, totuşi, să vă simţiţi sătui, potrivit aceleiaşi surse.

Consumați supe

Supele ne ajută să ne umplem stomacul și să controlăm apetitul, fiind mai puțin probabil să mâncăm în exces la masa următoare. Într-unul dintre studii, participanților li s-a dat fie mâncare solidă, fie supă, cu același număr de calorii. Când au mâncat supă, oamenii au spus că s-au simțit mai sătui pentru mai mult timp. Cercetătorii au descoperit și că participanții la studiu care au primit supă au mâncat mai puțin la următoarea masă.

Mâncați un măr înainte de fiecare masă

Într-un studiu din Washington, 346 de oameni au mâncat un măr cu 20 de minute înainte de fiecare masă. Fără să fie făcută nicio altă schimbare în dieta lor, participanții au pierdut în medie 9,5 kg în doar trei luni. Participanții la studiu au mâncat mai puțin la masa ulterioară. Cercetătorii au tras concluzia că merele au dus la apariția unui sentiment de sațietate.
Cantitatea mare de apă conținută de acestea te va ajuta să te simți sătul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS