21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateComisie de anchetă pentru verificarea concursului de angajare la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Comisie de anchetă pentru verificarea concursului de angajare la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Comisia de anchetă va verifica fiecare etapă a concursului pentru cele 18 posturi  de registratori, pentru care au fost depuse sute de dosare de înscriere (Foto: Eugen Măruţă)
Comisia de anchetă va verifica fiecare etapă a concursului pentru cele 18 posturi
de registratori, pentru care au fost depuse sute de dosare de înscriere (Foto: Eugen Măruţă)

O comisie de anchetă va verifica modul în care s-a desfăşurat concursul pentru angajarea de registratori la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Consilierii judeţeni au aprobat ieri o hotărâre privind stabilirea unor măsuri în vederea verificării modului de organizare și desfășurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. „Consilierul județean Vîlceanu Dan a solicitat, în plenul ședinței ordinare a Consiliului Județean Gorj din 30 septembrie 2016, constituirea unei comisii formate din consilieri județeni, din care să facă parte câte un reprezentant al fiecărui grup politic, pentru a verifica modul în care s-au desfășurat concursurile pentru ocuparea posturilor vacante la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. În temeiul articolului 29 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale, aprobat prin OG nr. 35 din 2002, cu modificările și completările ulterioare, consiliul județean poate hotărî organizarea unor comisii speciale de analiză și verificare, la propunerea consilierilor sau a președintelui consiliului județean, iar componența nominală a comisiilor, obiectivele și tematica activității acestora, perioada în care vor lucra și mandatul lor se stabilesc prin hotărâre a consiliului județean. Potrivit acestui text de lege, comisia de analiză și verificare va prezenta consiliului județean, la termenul stabilit de acesta, raportul întocmit în urma analizelor și verificărilor efectuate, iar raportul va cuprinde, dacă este cazul, propuneri concrete de îmbunătățire a activității în domeniul supus analizei sau verificării. Am inițiat un proiect de hotărâre privind constituirea unei comisii de analiză și verificare a modului de organizare și desfășurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Mandatul comisiei se va limita la elaborarea unui raport referitor la modul în care unitatea sanitară publică, organizatoare a concursurilor, a respectat procedurile legale incidente, raport ce urmează să fie prezentat în ședința Consiliului Județean Gorj“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Componenţa comisiei

Comisia formată din rândul consilierilor județeni este constituită din Ramona Hortopan, propunerea PSD, Victor Banța, de la PNL, Marius Borcan, propunerea ALDE, Gheorghe Davițoiu, din partea PMP, și David Groșanu, de la Partidul Social Românesc. Echipa trimisă de Consiliul Județean la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va verifica fiecare etapă a concursului pentru cele 18 posturi de registratori pentru care au fost depuse sute de dosare de înscriere. Potrivit unor informaţii vehiculate la nivel local, cea mai mare parte a persoanelor care au câştigat concursul sunt rude ale unor angajaţi din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu sau din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. În acest caz a fost sesizat şi Ministerul Sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS