12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSecții modernizate la Spitalul de Urgență Craiova

Secții modernizate la Spitalul de Urgență Craiova

 

 

Secțiile Pediatrie I și Chirurgie II ale Spitalului de Urgență Craiova și-au schimbat înfățișarea. În ultimele luni, conducerea spitalului a investit în cele două secții, iar rezultatele se văd. Toate saloanele au fost renovate, oficiile alimentare au fost igienizate și dotate cu mobilier nou. Rugina și pereții decojiți de acum câteva luni au dispărut din aceste secții.

Două dintre secțiile cu cele mai mare probleme din Spitalul de Urgență Craiova, Pediatrie I și Chirurgie II, așteaptă acum pacienții în saloane renovate și igienizate. GdS vă prezenta acum câteva luni situația celor două secții din spital care aveau nevoie neapărată de igienizare. Cu ajutorul unui grup de muncitori veniți de la Penitenciarul Craiova, lucrările au început să meargă, iar toate saloanele Secției de Pediatrie I au fost renovate. Saltelele și lenjeria au fost înlocuite cu altele noi. Marcela Mărăescu, asistenta-șefă a Secției Pediatrie I, spune că, timp de câteva luni, s-a muncit la foc continuu, iar marele câștig a fost că deținuții veniți de la Penitenciar au lucrat foarte bine și fără costuri mari. „Era foarte mare nevoie de aceste schimbări, mai ales că aici sunt tratați copii. Am zugrăvit toate saloanele, am pus gresie și faianță acolo unde nu era. Au fost schimbate lucruri în sălile de tratament, am adus pe alocuri și mobilier nou. Am vopsit toate paturile și am înlocuit toate acele cădițe vechi. Așteptăm acum să punem și măștile căzilor astfel încât aspectul să fie mai plăcut. Am lucrat foarte bine cu muncitorii. Sunt meseriași și au știut cum să își facă treaba. În plus nu au necesitat nici costuri“, a spus Marcela Mărăescu, asistenta-șefă a Secției Pediatrie I.

Toate saloanele renovate în Clinica Pediatrie I

De cum intri în Clinica Pediatrie I de la etajul zece al spitalului dai de un hol cu pereți curați și nu decojiți așa cum vedeai acum câteva luni. Odată cu zugrăvirea pereților a fost schimbată și instalația sanitară. S-a lucrat și la sala de mese, unde a fost pusă gresie și faianță și au fost aduse corpuri de mobilă noi. „Am pus mobilier în toate sălile de tratament, dar și aer condiționat. Sigur că mereu mai este ceva de făcut, dar este bine că am reușit să schimbăm fața clinicii pentru că asta contează foarte mult pentru copiii care ajung aici. Ei au nevoie de un mediu curat și plăcut. Am primit prin sponsorizări și o parte din aparatura nouă de care aveam nevoie“, a adăugat asistenta-șefă, Marcela Mărăescu.
În total, conducerea spitalului a dat clinicii pentru renovare în jur de 30.000 de lei. Altă parte din banii necesari pentru îmbunătățirea condițiilor din această secție au fost strânși prin intermediul Asociației „Să creștem sănătoși“, unde medicii spitalului au putut dona 2% din impozitul pe venit.
„Am lucrat și la oficiul alimentar unde am pus chiuvete noi, de inox“

Schimbări au apărut și la Clinica Chirurgie II, de la etajul șase al spitalului. Și aici au fost igienizate toate saloanele, au fost zugrăviți pereții și s-a lucrat și la instalația termică. Unele băi au fost renovate. Și aici tot muncitorii de la Penitenciar au lucrat. Maria Bitu, asistenta-șefă a clinicii, spune că a fost igienizat și oficiul alimentar.
„Am schimbat situația în toate saloanele. Am lucrat și la instalația termică pentru că erau anumite calorifere care nu mergeau de ceva vreme și acum am rezolvat și problema asta. De asemenea, am lucrat și la oficiul alimentar, unde am pus chiuvete noi, de inox și mobilier nou. Am înlocuit și saltelele, în total am primit 30 noi. S-a lucrat și în băi unde era mare nevoie de schimbare“, a spus asistenta-șefă.
Mai mult de 90% din banii necesari pentru renovarea secției au venit din bugetul spitalului și altă parte din sponsorizarea primită de la o firmă. „Am schimbat toate lucrurile care erau vechi și trebuia neapărat înlocuite. Bineînțeles că mai sunt lucruri de făcut. Ar fi nevoie și de parasolare pentru că pacienții se plâng de acest lucru, dar și de aparate de măsurare a tensiunii și de instrumentar pentru pansament. Încercăm să schimbăm tot mai multe, dar avem nevoie și de sponsorizări. Acum sperăm ca și pacienții să respecte aceste îmbunătățiri și să mențină curățenia“, a adăugat Maria Bitu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS