22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePlatformă dedicată donării benevole de sânge, lansată în această săptămână

Platformă dedicată donării benevole de sânge, lansată în această săptămână

Centrele de transfuzie, medicii din spitale, persoanele care au nevoie de sânge şi cele care vor să doneze pot utiliza, din această săptămână, prima platformă tehnologică dedicată donării benevole – „Şi EU Donez”, informează Mediafax.ro. Platforma conţine o aplicaţie de smartphone care rulează pe sistemele de operare iOS şi Android, un site dedicat (www.sieudonez.ro), o pagină de Facebook (www.facebook.com/sieudonez) şi un cont de Twitter. Aplicaţia Si EU Donez poate fi descarcată din AppStore, pentru iPhone şi iPad, şi din Google Play, pentru telefoanele care rulează Android.

Pentru început, dorinţa fondatorilor proiectului este să creeze o bază de date cât mai puternică. Apoi, orice caz care ar avea nevoie stringentă de sânge va fi anunţat, în cel mai scurt timp, pe toate reţelele platformei. Utilizatorii platformei pot face cunoscute cazurile urgente pe reţelele de socializare, direct din aplicaţie. Pentru cei care au nelămuriri legate de procedura de donare, platforma conţine o categorie cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, în secţiunea „Cum donezi”. Totodată, aplicaţia are o secţiune specială dedicată medicilor, prin intermediul căreia aceştia vor putea să publice, direct în sistem, nevoia de sânge din spitalele lor.

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină, sunt aşteptate la centrele judeţene de transfuzii, pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS