12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMinisterul Sănătăţii nu a avansat nici o propunere pentru introducerea vreunei taxe suplimentare în sănătate

Ministerul Sănătăţii nu a avansat nici o propunere pentru introducerea vreunei taxe suplimentare în sănătate

Ministerul Sănătăţii a precizat astăzi că nu a avansat nici o propunere pentru introducerea vreunei taxe suplimentare în sănătate, conform unui comunicat de presă.
„Politica fiscală, care include stabilirea impozitelor şi taxelor, este responsabilitatea Ministerului de Finanţe şi nu intră în atribuţia Ministerului Sănătăţii. De asemenea, Ministerul Sănătăţii este solidar cu întregul Guvern în politica pe care acesta o stabileşte”, se arată în comunicatul de presă.
Scopul încheierii unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu este legat de introducerea unor noi taxe şi impozite, a precizat marţi Ministerul Finanţelor Publice (MFP), în urma unor informaţii apărute în presă cu privire la conţinutul noii scrisori de intenţie cu FMI, potrivit căreia Guvernul urmează să majoreze şi să introducă noi impozite.
În ceea ce priveşte introducerea CASS (contribuţiei de asigurări sociale de sănătate) în cazul veniturilor obţinute din chirii de persoanele fizice, MFP afirmă că măsura are în vedere lărgirea bazei de contribuţie, reprezentând un prim pas în vederea implementării unei abordări fiscale unitare, astfel încât contribuţiile pentru sănătate să fie plătite de către persoanele care obţin venituri şi din alte surse decât cele de natură salarială.
Potrivit sursei citate, scăderea TVA pe tot lanţul de producţie şi distribuţie a pâinii, respectiv şi pentru făină şi grâu, de la 24% la 9 %, a fost asumată de către Guvern în programul de guvernare, iar măsura a fost intens solicitată şi de mediul de afaceri, fiind foarte bine primită de acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS