22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateManagerul privat al Spitalului Judeţean a prezentat bilanţul la trei luni

Managerul privat al Spitalului Judeţean a prezentat bilanţul la trei luni

Cristian Vlădoianu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, a prezentat ieri într-o conferinţă de presă bilanţul unităţii medicale, după trei luni de activitate. Este vorba de perioada în care Spitalul Judeţean a fost condus de un manager privat din cadrul firmei Tetraedru, cea a cărei ofertă a fost declarată câştigătoare de Consiliul Judeţean Gorj. În urma analizelor care au fost făcute, managerul Cristian Vlădoianu a declarat că modul în care a fost realizată execuţia bugetară pe anul trecut se reflectă asupra bugetului pentru anul în curs.
„Au fost o serie de probleme pe care le-am descoperit pe parcursul analizei. Anul trecut, nu a fost trecut un prag limită al execuţiei bugetare, ceea ce aruncă repercusiuni asupra bugetului pe anul în curs, lucru care ar fi putut cumva să limiteze activitatea; până acum am reuşit să evităm eventuale consecinţe nefavorabile. Am reuşit să identificăm o serie de nevoi reale ale spitalului, nevoi care vor reprezenta firul roşu al activităţilor noastre ulterioare. În primul rând, se impune ridicarea standardelor igienico-sanitare şi hoteliere ale spitalului. Este foarte necesară efectuarea unor investiţii: ascensoare, zonă de sterilizare, zona de mentenanţă – mă refer la înlocuirea de instalaţii electrice şi sanitare, precum şi o serie de aparate necesare medicinii anului 2013“, a precizat managerul Cristian Vlădoianu.

Mai puţine internări prin Urgenţe

Reprezentanţii Spitalului Judeţean au declarat că în ultimele trei luni a scăzut numărul internărilor prin Urgenţe, fiind preferate cele planificate şi tratamentul în ambulatoriu. În urma reducerii cheltuielilor de personal, cheltuielile cu medicamentele au crescut de la 15,9% la 18,54%. Totodată, din coplată, pe ultimele două luni, a fost colectată suma de 5.000 de lei. Conducerea unităţii medicale a declarat că banii sunt bineveniţi în bugetul spitalului, însă se consumă multă energie cu formalităţile necesare la externarea pacientului. La Târgu Jiu se aplică la coplată plafonul minim stabilit de ministerul de resort. O problemă stringentă cu care se confruntă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu este lipsa de medici, secţiile deficitare fiind: ATI, UPU, Cardiologie, Urgenţe, Urologie. În ceea ce priveşte concursurile pentru angajarea de asistente sau infirmiere, acestea sunt în continuare blocate în urma scandalului de acum câteva luni privind trucarea unor examene. Singurul concurs care va avea loc este cel pentru desemnarea echipei manageriale. „Vom desfăşura activităţi de revizuire a politicii de resurse umane şi aş vrea să întărim coeziunea şi spiritul de echipă, sens în care această echipă managerială care funcţionează trebuie să devină şi stabilă pe post. Întrucât toţi directorii, exceptând managerul, sunt numiţi interimar, vom organiza în perioada următoare concursuri pentru posturile din comitetul director. De asemenea, vom încerca să dezvoltăm o serie de programe pe partea de instruire continuă a personalului“, a menţionat Dorel Dumitraş, din partea firmei Tetraedru, prezent la conferinţa de presă, desfăşurată la biblioteca Spitalului Judeţean.

Şefa de la Resurse Umane a demisionat

Managerul unităţii medicale din Târgu Jiu a mai anunţat că Nadia Olariu, șefa Biroului de Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a demisionat din funcția pe care o ocupa, după ce a fost reținută la începutul lunii februarie, fiind acuzată de luare de mită. În acest dosar, al mitei la angajările din spital, mai sunt cercetate și Daniela Samoilă, asistentă-șefă la Secția ATI, infirmiera Mariana Văcăroiu. Toate sunt încă angajate ale unității medicale, conducerea Spitalului neputând lua nici o măsură împotriva lor până când o instanță de judecată nu dă o sentință în acest sens sau procurorii decid să nu înceapă urmărirea penală. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS