11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRemedii naturiste pentru infecţii

Remedii naturiste pentru infecţii

Unele uleiuri esenţiale, menta, usturoiul sau propolisul sunt remedii naturale care pot ajuta la vindecarea unor boli infecţioase.
Tinctura de propolis este un produs naturist, care nu se aplică direct pe răni deschise sau pe mucoase. Are o acţiune antibacteriană şi este, totodată, un bun antiinflamator. Se foloseşte în boli de piele, infecţii urinare. Eficient şi în tratarea unor infecţii genitale, cum ar fi trichomoniaza sau chlamydia, sub forme de creme şi ovule.
Echinacea are efecte antibacteriene, antimicotice şi antivirale. Este eficientă în tratamentul enterocolitelor.
Usturoiul conţine alicină, o substanţă cu proprietăţi antiseptice eficientă în tratamentul unor infecţii produse de stafilococi, streptococi şi Salmonella enteredis. Usturoiul este şi un bun vermifug. Pentru aceasta se amestecă cinci căţei de usturoi zdrobiţi cu cinci linguriţe de zahăr şi cu puţină apă. Se pun pe foc şi se lasă până când dau în clocot. După răcire, se strecoară şi se ia câte o lingură din lichidul obţinut, înainte de fiecare masă.
Obligeana este o plantă medicinală cu efecte antiinflamatorii şi antiseptice, fiind recomandată îndeosebi persoanelor cu infecţii urinare.
Menta are efecte antiseptice, fiind recomandată sub formă de tinctură, în doze de câte o picătură de două sau trei ori pe zi, ca adjuvant în tratamentul hepatitelor virale. Este eficientă şi în tratarea indigestiilor.

Uleiuri antiseptice

Uleiurile volatile sunt considerate antibiotice naturale datorită efectelor antimicrobiene şi pot fi folosite la tratarea unor boli produse de aceşti microbi. Cele mai bune sunt uleiurile extrase din busuioc, mentă, cimbru, eucalipt sau lămâie. Se folosesc diluate cu alte uleiuri cu proprietăţi calmante, pentru a nu irita pielea sau mucoasele. Uleiul de busuioc se administrează intern în cure de câte o picătură într-o linguriţă de miere, după fiecare masă. Dă rezultate bune în tulburări digestive, cum ar fi balonări, crampe, simptome de indigestie. Uleiul de eucalipt are efecte antimicrobiene, fiind folosit pe scară largă în ameliorarea simptomelor virozelor respiratorii. Uleiul de cimbru este eficient în tratarea infecţiilor urinare cu e-coli sau a infecţiilor respiratorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS