8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePassiflora tratează anxietatea

Passiflora tratează anxietatea

Anxietatea poate fi tratată cu plante medicinale şi suplimente alimentare, potrivit unui studiu efectuat de Global Neuroscience Initiative Foundation, o fundaţie caritabilă din Los Angeles, SUA, care sprijină pacienţii afectaţi de boli mintale şi cercetările în acest domeniu, citat de Nutrition Jurnal. Cine nu s-a simţit speriat înainte de un examen sau din cauza unor probleme personale? Uneori încordarea, stresul, anxietatea pot deveni permanente şi pot afecta starea de sănătate. Atacurile de panică sunt un tip de anxietate care afectează unul din 75 de americani. În acest caz, oamenii îşi simt inima bătând foarte tare, au greutăţi în respiraţie, îşi pierd controlul şi au sentimentul că viaţa le este ameninţată.
Medicina tradiţională tratează anxietatea prin psihoterapie şi medicaţia cu binecunoscutele efecte secundare.
Un nou studiu bazat pe o analiză amplă a 24 de cercetări efectuate pe 2.000 de persoane, în decursul ultimilor ani, a arătat că suplimentele alimentare pot trata efectiv anxietatea, fără să dezvolte efecte secundare serioase.
Cele mai bune rezultate s-au obţinut cu tratamente pe bază de floarea pasiunii (Passiflora incarnata), kava şi cu suplimentele alimentare pe bază de L-lizină, L- arginină (doi aminoacizi esenţiali pentru organism) şi magneziu. Arginina poate fi obţinută şi din alimente cum ar fi nuci, floricele de porumb, orez brun, făină de ovăz, stafide, seminţe de susan şi floarea-soarelui, pâine integrală de grâu şi alte alimente bogate în proteine. Cele mai valoroase surse alimentare de lizină sunt carnea de peşte sau de pui, germenii de grâu, laptele, brânza şi drojdia. Magneziul se găseşte în cacao, germeni de grâu, soia, migdale, alune, ciocolată, nuci.
Sunătoarea, o plantă folosită în mod tradiţional pentru depresie, s-a dovedit ineficientă în tratamentul anxietăţii.
Oamenii de ştiinţă susţin că mai trebuie continuate cercetările în vederea stabilirii dozelor, pentru diversele tipuri de anxietate.
Studiul a avut la bază cercetări din ultimii 15 ani asupra unor plante sau suplimente alimentare folosite în medicina populară. Printre acestea se numără sunătoarea, vitamina B, acizii omega-3 extraşi din peşte, valeriana, lavanda, melatonina, black cohosh, ginkgo biloba, triptofanul, roiniţa, gura lupului, colina, inositolul, sunătoare, kava, hameiul, 5-hidroxitriptofanul, magnolia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU