22.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateApa, o băutură sănătoasă

Apa, o băutură sănătoasă

Apa ajută la prevenirea deshidratării în perioadele de caniculă, aduce organismului un aport de minerale şi ajută în curele de slăbit.
În mijlocul verii, apa este foarte importantă pentru prevenirea deshidratării. Un om are nevoie, pentru a nu se deshidrata, de opt-zece pahare cu apă în medie. Apa este fluidul care trebuie ales pentru rehidratare. Cele mai bune momente pentru a consuma apă în timpul zilei sunt dimineaţa, la trezire, în cursul dimineţii, înainte de prânz, pe parcursul după-amiezii, înainte de cină, în cursul serii, înainte de culcare.
Necesitatea unui consum sporit se impune în cazul copiilor. Aceştia nu pot tolera temperaturile extreme ca adulţii. La ei transpiraţia produce mai multă sete şi probleme de adaptare. Cum copiii consumă mai puţină apă, apar dese cazuri de deshidratare.

Dieteticienii recomandă apa pentru curele de slăbit

Deşi sportivii consumă băuturi mai ales după exerciţii fizice intense, totuşi experţii recomandă consumarea apei după exerciţii fizice moderate. Consumarea apei înaintea oricărei activităţi păstrează un ritm cardiac bun şi reduce temperatura corpului.
Alt efect important al consumului de apă este controlul greutăţii. Dieteticienii recomandă consumarea a câte 40 ml de apă pentru fiecare kilogram de greutate corporală. Împreună cu exerciţiile fizice şi o dietă alimentară, acest regim determină un bun control al greutăţii corpului. După o credinţă mai veche a dieteticienilor, o cantitate mare de apă ingerată prezintă pericolul reţinerii acesteia în organism. Totuşi, studiile recente au demonstrat că organismul reţine doar atât lichid cât este necesar.
Sfatul nostru, în aceste zile, este să beţi apă suficientă pentru a vă menţine organismul într-o bună stare de sănătate şi a evita complicaţiile nedorite.

Dr. Mariana Păsărescu, consilier superior în DSP Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU