16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateVaccin pentru prevenirea otitei

Vaccin pentru prevenirea otitei

Un nou vaccin pentru prevenirea unor infecţii grave a primit aprobare de lansare pe piaţă de la Comisia Europeană pe 30 martie. Vaccinul Synflorix este produs de GlaxoSmithKline şi este indicat pentru imunizarea activă împotriva bolilor invazive şi a otitei acute medii, cauzate de Streptococcus pneumoniae la sugari şi copii cu vârsta între şase săptămâni şi doi ani. Bolile pneumococice invazive cauzate de Streptococcus pneumoniae includ meningita, bacteriemia (infecţii în sânge) şi pneumonia bacteriemică. Aceeaşi protecţie este oferită şi împotriva otitei acute medii pneumococice.
Potrivit producătorului, în Europa, aproximativ unul din trei cazuri de boli pneumococice severe la copiii mici cauzate de serotipuri bacteriene nu este acoperit de vaccinul pneumococic conjugat disponibil până în prezent.
Se estimează că trei sferturi din numărul total de copii vor prezenta cel puţin un episod de otită acută medie (virală sau bacteriană) înainte de a ajunge la vârsta de trei ani, peste o treime fiind infecţii recurente. Pe lângă impactul pe care îl are asupra copiilor şi părinţilor, boala respectivă solicită în mod considerabil resursele sistemelor de sănătate – infecţiile urechii medii sunt principalul motiv pentru care copiii sub trei ani necesită consult medical şi sunt responsabile pentru una dintre cele mai dese intervenţii chirurgicale efectuate la copii în Europa.
Vaccinul conţine polizaharide derivate din zece tulpini diferite de bacterii pneumococice şi a fost testat pe 24.000 de copii din mai multe colţuri ale lumii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII