10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatate Rubrica asiguratului

Rubrica asiguratului

Marin Prodea


„Ca angajat la IRE beneficiez de reducere la extractii si lucrari dentare? Care sunt stomatologiile care au contract cu CAS?“


Daniela Gheorghe:


„Salariatii beneficiaza de reducere pentru extractii, Casa de Asigurari de Sanatate decontând 60% din tarife. Nu beneficiaza pentru lucrari protetice fixe, in schimb cele mobile sunt decontate in proportie de 40%. Lista medicilor stomatologi – in judetul Dolj sunt 93 – este afisata pe site-ul www.casdj.ro. In Craiova exista cabinete stomatologice si la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, pe Calea Bucuresti, aproape de Rotonda, in Craiovita lânga micropoliclinica de la Orizont sau la Spitalul Filantropia, pe strada Brestei, lânga ELECTRICA“.


Gheorghe Cazacu


„Ce documente sunt necesare ca sa beneficiez de asigurari de sanatate ca agricultor?“


Daniela Gheorghe


„Pentru stabilirea cuantumului contributiei la asigurarile sociale de sanatate, persoanele fizice care realizeaza venituri din agricultura si silvicultura trebuie sa prezinte la sediul CAS urmatoarele documente: adeverinta de venit agricol eliberata de primarie (care permite compararea venitului realizat cu nivelul salariului minim pe economie), copie dupa titlul de proprietate sau dupa actul de succesiune, donatie, vânzare-cumparare (care sa ateste dreptul de proprietate asupra terenului agricol), copie dupa actul de identitate, copie dupa certificatul de casatorie (in cazul sotului sau sotiei). Persoanele care au obligatia de a se asigura si nu pot dovedi plata contributiei (inclusiv persoanele care realizeaza venituri din agricultura si silvicultura) sunt obligate, pentru a obtine calitatea de asigurat, sa achite contributia legala pe ultimii trei ani, incepând cu data primei solicitari de acordare a serviciilor medicale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS