13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Sa postim cu soia!

Soia este unul dintre cele mai apreciate produse din alimentatia vegetarienilor si nu numai. In timpul postului, soia este utilizata ca aliment de baza, inlocuind cu succes carnea. Acelasi continut proteic existent in patru kilograme de carne se regaseste intr-un kilogram din acest aliment. Produsele din soia sunt usor metabolizate de organism si au valoare nutritiva ridicata, conferind echilibru la nivelul celulelor si energie. Sunt indicate tuturor categoriilor de vârsta.


Din boabe de soia, prin tehnologii moderne, se pot obtine diverse produse:


Faina de soia obtinuta din macinarea boabelor se poate prelucra obtinându-se proteina texturata;


Laptele de soia aromatizat este indicat pentru persoanele alergice la lactoza;


Uleiul de soia folosit la salate si alte preparate culinare contribuie la scaderea nivelului de colesterol din organism;


Crochetele vegetale din soia in sos tomat contin, pe lânga soia, ceapa, condimente, nuca, usturoi, pasta de tomate, zahar din trestie, si sare – pot fi consumate ca atare;


Sos vegetal de maioneza, contine proteine din soia, amidon de porumb, ulei, zahar, otet, mustar, coloranti si condimente naturale;


Pateul de soia se gaseste in comert in mai multe variante: simplu, cu masline sau cu ciuperci;


Crema vegetala de unt de soia si crema vegetala de brânza de soia au in compozitie proteina de soia, amidon de porumb, ulei, sare, zahar;


Salam dietetic picant, uscat, sare, amidon de cartofi;


Parizer de soia, simplu, cu ardei sau cu ciuperci;


Brânza vegetala din soia: Tofu si brânza topita cu busuioc, marar si simpla;


Crenvursti vegetali, cârnati vegetali, cabanos vegetal;


Carnea vegetala din soia se gaseste sub forma de granule, cuburi si snitele.


Material realizat in colaborare cu FARMA PLANT Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS