22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiAbuzând de alb-albastru

Abuzând de alb-albastru

Un nou meci, o nouă provocare. Acesta pare să fie destinul fanilor Universităţii, care au asistat vineri la alt moment de poticneală al favoriţilor, tocmai când se părea că lucrurile intră în normal. Provocarea a constat în frigul de la ora meciului, cei care au fost pe stadion trebuind să îndure 90 de minute de vânt şi ger, presărate, pe alocuri, cu gafe de ambele părţi. Despre rezultat nu pot să comentez prea multe, pentru că remiza nu a adus decât alţi nervi. Mulţi se întreabă cum o să batem echipele din Bucureşti, când ne împiedicăm de lanterna roşie a campionatului. Răspunsul la întrebare se află numai la jucători, care, cu suflul adus de Napoli, vor încerca să doboare granzii, deşi, sincer vorbind, la ora actuală cred că problema o să fie cum vom putea limita proporţiile scorului.
Golul clujenilor a fost marcat pe o greşeală a portarului Bănică, eterna rezervă a lui Bornescu nereuşind să aibă o evoluţie curată, scăpând printre mâini o minge uşoară. Nu este neapărat vina lui Bănică faptul că la echipă nu există mai multe soluţii pentru postul de portar. Nu este vina lui nici faptul că Bornescu a fost suspendat într-un mod hoţesc de către comisii şi că în club nu există un avocat care să pledeze şi să câştige cauza Universităţii. Pentru că aici este de fapt buba mare a Ştiinţei. Suntem furaţi ca în codru la comisii şi ne mulţumim să spunem: „Putea să fie şi mai rău!“.
Ovidiu Costeşin, un tip stimat de Mitică Dragomir şi de cei de la comisii, a demisionat din cauza presiunii puse asupra sa. A fost înlocuit de Vlad Roşca, însă nici acesta nu este vinovat că nu a urmat nici un curs juridic ca să poată să fie cu adevărat folositor clubului pe care îl slujeşte. Lipsa de experienţă pare să domine la Universitatea, iar dacă nu ne vom grăbi să aducem oameni foarte buni în respectivul domeniu, o să ne trezim că „profesionalismul în clubul nostru este sublim, dar lipseşte cu desăvârşire“.
Dar aceste aspecte par să conteze prea puţin pentru patron, ocupat mai mult să stopeze fanii răzvrătiţi care îi cer să plece, deşi nici aceştia nu au idee cine ar putea să-l înlocuiască la conducerea Ştiinţei. Vorbind despre fanii Craiovei, trebuie menţionat un nou abuz săvârşit asupra lor, la meciul de vineri. Aceştia s-au supus directivelor observatorului şi ale jandarmeriei, care au cerut ca mesajele ce urma să fie afişate la meci să fie inspectate la ora 5 după-amiază. Deşi ultraşii s-au prezentat la ora respectivă cu mesaje perfect legale, ba, mai mult, chiar şi cu o copie a legii dreptului la libera exprimare, au fost luaţi în derâdere de „inspectori“, la meci putându-se intra numai cu mesaje de încurajare. Din nou afirm, poate ar fi indicată prezenţa unui avocat specializat în drepturile omului la viitoarele întâlniri de acest gen, pentru că la noi abuzul şi cenzura au devenit practici obişnuite, ceea ce nu este un lucru legal şi nici normal. Cineva ar trebui să se sesizeze cât mai curând, căci ne cam întoarcem spre epoca lui Ceaşcă.
Săptămâna aceasta asistăm la Zilele Craiovei şi bineînţeles că primarul Solomon nu a dorit să aibă nimic în programul onomastic legat de numele Ştiinţei. Se pare că uităm cam repede legendele, din cauza unor răfuieli personale. Dar poate că „Toni“ este mai preocupat de stoparea haosului tipic westernurilor americane, dar cu mult iz de rom, ce domină oraşul în ultimul timp, decât de soarta unei foste „Campioane a unei mari iubiri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII