22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUn nou mijloc murdar

Un nou mijloc murdar

O dată încheiată afacerea Remeş-Mureşan, excepţie făcând chibiţii prezidenţiali, nu cred că vreun locuitor al acestor meleaguri se mai îndoieşte că diversiunea a fost opera lui Traian Băsescu, dusă până la capăt prin ţuluşii de la DNA şi TVR.

Rămâne analistului să purceadă la radiografierea rece, lucidă a acestei diversiuni, pentru a desluşi ce a adus ea nou în istoria diversiunilor postdecembriste. În bătălia politică împotriva PNL şi PNŢCD, Traian Băsescu a folosit mijloace nemaiîntâlnite până acum în istoria postdecembristă.

Până în prezent, dacă s-ar fi pus problema ieşirii de la DNA a unei probe şi difuzarea pe TVR, politicienii români ar fi şovăit, socotind că nu se face. Prin scandalul Remeş-Mureşan, Traian Băsescu a dovedit că se face. Fără să-şi dea seama, preşedintele a deschis o Cutie a Pandorei. Mijloacele murdare la care a apelat Domnia sa, inclusiv execuţia publică prin TVR a unui adversar, vor putea fi folosite de acum încolo şi de adversarii săi. Nici Traian Băsescu, nici liderii PD şi PLD nu sunt uşă de biserică. Mai mult ca sigur există înregistrări sau vor exista şi în legătură cu ei. Până acum, nu numai postul public, dar şi televiziunile tabloide ar fi şovăit să le difuzeze.

Prin politica faptului împlinit, Traian Băsescu a dat semnalul că astfel de mijloace pot fi folosite. Dezvăluiri din presă au arătat că decizia difuzării a fost luată de o singură persoană, Rodica Culcer, chibiţă făţişă a lui Traian Băsescu. În TVR şi la SRR sunt însă şefi şi redactori chibiţi ai altor politicieni şi ai altor partide. E posibil ca acum, profitând de postul pe care-l ocupă, aceste persoane să difuzeze cu de la sine putere casete compromiţătoare cu Traian Băsescu şi liderii PD şi PLD.

Execuţia publică a surprins tocmai pentru că a fost făcută pe TVR. De ani buni, TVR se zbate să câştige imaginea unui post echidistant politic. Şi dacă filmul ar fi fost realizat de redactorii TVR, Rodica Culcer ar fi trebuit să calculeze că prin această implicare făţişă în bătălia politică toate eforturile TVR de a dobândi imaginea de post public echidistant, care nu se coboară la nivelul mizeriei politice din România, s-au spulberat. Oricât de echidistant s-ar strădui să fie de acum încolo Jurnalul TVR, electoratul PNL şi PNŢCD, precum şi cel care nu-l simpatizează pe Traian Băsescu îl vor percepe ca tendenţios de partea Cotrocenilor şi a cuplului PD-PLD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII