14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiExperimentul Napoli la... „Napoli“ de Oltenia

Experimentul Napoli la… „Napoli“ de Oltenia

Pentru italianul Napoli, revenirea în fotbalul românesc ar putea însemna o rampă de lansare în cariera de antrenor, una, fără supărare, aproape necunoscută în fotbalul mare din Italia şi România. El a semnat cu Universitatea, Craiova fiind pentru Nicolo Napoli o nouă provocare. Trebuie admirat numai şi pentru faptul că a avut acest curaj, ştiind în ce situaţie critică se află echipa olteană, ştiind şi ce „Napoli“ este la Craiova! Silviu Lung, care i-a fost colaborator italianului în episodul din 2004, are cuvinte de laudă despre Nicolo Napoli, afirmând că acesta n-a avut timp la Craiova să-şi dovedească toate calităţile de antrenor. Şi fostul director sportiv al FC Caracal, Gină Piţurcă, a vorbit laudativ despre italian, chiar dacă l-a cunoscut doar câteva zile în perioada când acesta a trecut şi pe la gruparea din „Oraşul Minunilor“.
Finanţatorul Adrian Mititelu, după ce ne-a purtat prin toată Europa, s-a oprit la italieni. Iniţial, a fost sunat Landi, dar ideea a fost abandonată, apoi s-a mers pe pista Napoli, căruia Landi i-a „împrumutat“ preparatorul fizic de… buzunar, Urbano Lega. Când Landi a sosit în Cotroceni însoţit de Lega, italianul a stârnit destul de multe zâmbete, în primul rând pentru dimensiunile preparatorului fizic, dar şi pentru cariera lui necunoscută în antrenorat. Landi însă s-a impus repede şi a câştigat simpatia jucătorilor şi a oficialilor din Cotroceni.
Rămâne de văzut cum va reuşi Napoli al nostru să se impună în faţa lui Bornescu şi compania şi dacă Nicolo va putea face unele minuni peste noapte, în condiţiile în care nu ştim, deocamdată, cine este adevăratul „orchestrator“ al formulelor de joc de la Universitatea Craiova… Ştim însă un amănunt important, anume că Ştiinţa este de două etape pe val, dar şi că suporterii probabil vor veni vineri pe stadion, deoarece este momentul reaprinderii speranţei în Bănie, aşa cum speră şi managerul general al oltenilor, Ilie Balaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS