18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiGânduri mari la Universitatea

Gânduri mari la Universitatea

Decembrie 1982. Universitatea se califica, pentru al doilea sezon consecutiv, in primavara europeana. Dupa accederea in sferturile de finala ale Cupei Campionilor Europeni 1982, cei care alcatuiau celebra „Craiova Maxima“ au dus, in editia urmatoare, Universitatea la un… gol de finala Cupei UEFA 1983. Reamintim, dupa turul Benfica – Universitatea 0-0, la Craiova a fost 1-1, iar golul marcat de lusitani in Banie i-a calificat in finala Cupei UEFA.


Decembrie 1990. La sfârsitul turului editiei campionatului 1990/1991, Universitatea era pe primul loc in Divizia A, la egalitate de puncte cu Dinamo si urmata de Steaua. Finalul este cunoscut: elevii antrenorilor Sorin Cirtu (principal), Nicolae Negrila (secund) si Fane Cioaca (preparator fizic) au câstigat in acel sezon eventul, ultimul din istoria de pâna acum a Universitatii. Ce brad bogat am avut atunci!


Decembrie 2004. Dupa ce Craiova a fost „campioana provinciei“ campionatului 2003/2004 (locul patru), oltenii au terminat turul 2004/2005 pe ultimul loc, iar frisoanele retrogradarii au cuprins aproape toata suflarea fotbalistica a Olteniei. Ce mai, Universitatea a retrogradat! Dupa 41 de sezoane neintrerupte in prima liga, Stiinta a ajuns la matineu. S-au spus – si inca se spun – multe despre acest moment rusinos, chiar despre anumite scenarii care ar fi, chipurile, din Capitala. Actualul finantator al Universitatii a facut insa recent o declaratie soc: câtiva jucatori din lotul 2004/2005 al Stiintei ar fi dorit si ei retrogradarea!


Decembrie 2005. La sfârsitul turului Diviziei B, seria a doua, Universitatea se afla pe primul loc, iar oficialii olteni, in frunte cu patronul, sustin cu tarie ca echipa fanion va repromova in Divizia A fara nici un fel de probleme. Ceea ce poate fi o realitate.


Decembrie 2006. „Universitatea Craiova va fi pe locul trei in Divizia A!“. N-a spus-o Mercedesa, ci finantatorul Adrian Mititelu, cel care intr-o emisiune televizata a produs multa bucurie in rândul suporterilor Stiintei dezvaluind si faptul ca afacerile ii permit sa nu isi faca griji financiare, „iar Craiova va avea bugetul de care are nevoie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU