26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiTricolorii, invinsi de o... Coasta

Tricolorii, invinsi de o… Coasta

In acest week-end, tricolorii s-au intâlnit cu conationalii lui Daouda, iar Drogba si ceilalti „dansatori“ din Coasta de Fildes au invins o echipa aflata in reconstructie. Victor Piturca isi continua aria de selectie si vrea acum sa aiba un lot largit pentru campania viitoare, cea a preliminariilor CE 2008. Dupa acest meci amical pierdut la Le Mans, mi-am amintit de unele partide din preliminariile CM 2006. Atunci, ca si acum, selectionerul a folosit putini fotbalisti stranieri, vreo trei-patru, care sunt titulari la echipele lor de club. In acest context, nationala care a jucat sâmbata nu putea emite mari pretentii in privinta vitezei, volumului si a intensitatii. O parte dintre jucatori vin la nationala destul de nepregatiti si fara jocuri in picioare. Asadar, viata grea pentru „Piti“!


Ce s-a mai intâmplat in seria B2? Important este faptul ca Universitatea a câstigat vineri, mentinându-se astfel pe primul loc. Meciul cu Dacia Mioveni mi s-a parut, intr-un fel, o selectie la Extensiv, adica fara spectatori, asa cum era pe vremuri in Parcul „Romanescu“. De ce afirm asta? Deoarece multi dintre actualii jucatori ai Universitatii s-au aflat, in urma cu câtiva ani, la Extensiv, sub bagheta lui Sorin Cirtu. Probabil ca Sorin s-a uitat la meci ca sa-si revada copiii promovati de el la Extensiv! Tot Sorin l-a promovat si pe jucatorul Stinga la Stiinta. Sa ne rugam ca „ziua“ lui Cirtu sa fie in fiecare saptamâna, sarbatorita cu tort si lumânari de la Pandurii Târgu Jiu si cu sampanie de la Universitatea Craiova. O paranteza pentru cei neinformati: Staicu si Mititelu au inceput privatizarea vânzând prune de la Tâmburesti… Cirtule, din prune se face tuica, nu sampanie!


Asteptam acum derbiul din B2, CSM Râmnicu Vâlcea – Universitatea, meci care trebuie tratat cu foarte mare atentie de Stinga. Vâlcenii, diplomati, au anuntat, in vara, un obiectiv – evitarea retrogradarii, iar acum viseaza deja la Divizia A. Bafta Universitatii!


Petrolul a invins pe FC Caracal, in prelungiri, dintr-un penalti vazut doar de arbitru. Si in alte partide petrolistii au câstigat in ultimele minute si tot cu cântec. Ma gândesc la intâlnirile cu Poiana Câmpina si Minerul Motru. Ii costa scump pe finantatorii Petrolului ideea repromovarii, ploiestenii, fara suparare, neavând echipa de promovat acum. Daca ar fi sa dau un intertitlu acestui capitol despre Petrolul 2005, as putea scrie: petrol contra hrana! Mai trebuie sa remarc victoria Minerului Motru si sa-l laud pe prietenul meu, antrenorul Silviu Lung, pentru reusita.


Nu poate trece neobservata invincibilitatea echipei lui Fane Nanu, opt meciuri fara infrângere! Jucând si el cu „pustii“ lui de la Câmpina, ii invata mai repede jocul. Si când te gândesti ca Poiana Câmpina a intrat in forma dupa meciul egal de la Caracal, din luna septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS