23.4 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024

Olteni in ceata

In week-end-ul fotbalistic trecut, atât in Divizia A, cât si in B, echipele aflate in suferinta de puncte au incurcat calculele celor din frunte, inregistrându-se destul de multe rezultate surpriza. Daca ar fi sa facem un fel de autopsie a etapei, ar trebui sa incepem acest editorial de la Cluj, de unde vine ploaia! CFR Cluj a ingropat Steaua. Ardelenii lui Dorinel Munteanu trebuie felicitati pentru motivatia cu care au jucat si câstigat in fata elevilor lui Protasov, cei care, in urma cu doar trei zile, n-au putut fi invinsi de Sampdoria. Nu intâmplator, CFR Cluj a avut, in aceasta vara, un parcurs bun in Cupa UEFA-Intertoto. As putea zice ca Steaua, din „calutul alb“ al Diviziei A, a devenit, intr-un fel, „mârtoaga“! Cred ca este vorba, in primul rând, de mentalitatea specific româneasca. Aceasta idee este valabila si pentru Rapid, echipa invinsa la Bistrita, de Gloria, dupa ce joia trecuta giulestenii au impins doua boabe in plasa Rennes-ului lui Boloni. O surpriza placuta a produs Pandurii Târgu Jiu, oltenii „Dulaului“ incepând sa puna probleme echipelor de top. Dupa victoria de luna trecuta la Cluj, acum ei au invins pe Argesul prietenului meu, Sorin Cirtu. L-as numi si pe Sorin „calutu’ alb“. Vorbind de prima liga, as incheia cu surpriza de la Timisoara, venirea lui Hagi. Probabil ca Olaroiu a avut stabilit un alt obiectiv pentru acest campionat – titlul national -, dar care, deocamdata, nu parea realizabil. Venirea lui Hagi este o mutare-soc pentru echipa si una de imagine pentru patronii Timisoarei. Când ai bani, poti sa-ti permiti multe. Si când te gândesti ca, initial, fratii Iancu ar fi intentionat sa investeasca la Craiova!


In seria B2, cea care ne „arde“ pe noi, as spune ca pe axa Sibiu – Caracal – Motru nu s-a intâmplat nimic spectaculos, adica in meciurile disputate la Sibiu, Caracal si Câmpina s-a inregistrat acelasi scor, 0-0. In opinia mea, Universitatea, in meciul cu ultima clasata, a pierdut doua puncte la Sibiu, ratând astfel si ocazia de a se distanta de CSM Râmnicu Vâlcea. Cred ca la Sibiu a fost vorba de o automultumire a oltenilor, plus faptul ca jucatorii Universitatii inca nu au mentalitatea de invingatori. N-as vrea sa supar pe nimeni, dar asa cred eu. In privinta duelului dintre prietenii mei Ungureanu si Lung, zic ca prin acest 0-0 FC Caracal a ratat desprinderea de pluton. Totodata, Silviu Lung a demonstrat, inca o data, strategii banuite… Ca si la Universitatea, in sezonul trecut.


P.S.


Sâmbata, Sorin Cirtu implineste 50 de ani, motiv ca din acest colt de pagina sa-i spun inca de pe acum „La multi ani!“ Si multa caldura din partea mea! Sa nu intelegeti ca as zice sa-l arza focu’…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS