25.6 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUitati meciul cu Urziceniul. Vine Petrolul!

Uitati meciul cu Urziceniul. Vine Petrolul!

Legile nescrise ale fotbalului si-au spus cuvintul simbata seara, Universitatea fiind invinsa, acasa,de Unirea Urziceni, dar oltenii au ramas tot pe primul loc. Ca fapt divers: si echipa a doua a Stiintei pierduse, cu o zi inainte, partida cu Progresul Corabia. N-am fost la stadion, dar am aflat ca suporterii de pe „Ion Oblemenco“, dupa 0-1 cu Unirea, si-au aplaudat idolii, cei care pina simbata seara au fost de neoprit in campionat si in Cupa României. Aplauzele suporterilor reprezinta, intr-un fel, un gest normal. Prietenul la nevoie se cunoaste.


De ce a pierdut Universitatea? Nu s-a intimplat nimic ciudat, asa cum pretind unii… Am scris si in avancronica intilnirii ca Unirea Urziceni a fost considerata, in aceasta vara, campioana transferurilor, la Urziceni fiind adus antrenorul Costel Orac si jucatori cu experienta in Divizia A, cum ar fi Vatavu, Jercalau, Cr. Vlad, Cr. Ciubotariu. Cu alte cuvinte, Universitatea n-a jucat cu FC Caracal sau Minerul Motru, ca sa dau doar doua exemple la intimplare. Sper sa nu-i supar cumva pe cei doi fosti mari fotbalisti ai „Craiovei Maxima“, Silviu Lung si Nae Ungureanu, antrenori acum la Motru, respectiv la Caracal, cei doi avind doua echipe bune, de valoare.


Craiovenii au ratat mult simbata seara. Ovidiu Stinga, acest „Munti“ al nostru, a fost obligat sa paraseasca terenul de joc dupa doar o jumatate de ora, Andrei Ionescu a fost la lotul de tineret si astfel echipa unchiului lui Daniel Orac ne-a prins pe picior gresit, marcind un gol nesperat si plecind cu trei puncte din Banie.


In afara de aceste chestiuni, s-a mai putut intimpla si altceva simbata. Asupra jucatorilor olteni a apasat o presiune uriasa, laitmotivul patronului („Universitatea nu pierde nici un meci in acest campionat!“), coroborat cu infringerea rivalei CSM Rimnicu Vilcea la Caracal, a insemnat, cum spuneam, un fel de obstacol psihic. Simbata seara, inainte de meci, nu se vorbea decit de „1 solist“, iar dupa incheierea partidei au fost acuzati arbitrii…


Meciul cu Unirea Urziceni a trecut si trebuie UITAT. Poate ca acest dus rece prinde bine, asa cum a fost amicalul de la Giurgiu in perioada de pregatire. In etapa a noua, Universitatea intilneste o fosta divizionara A cu pretentii de repromovare, Petrolul Ploiesti, si acest meci conteaza, adica este foarte important pentru olteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII