15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPălăria purtată de Michael Jackson la primul său moonwalk s-a vândut cu 77.640 de euro

Pălăria purtată de Michael Jackson la primul său moonwalk s-a vândut cu 77.640 de euro

Pălăria purtată de Michael Jackson atunci când a executat primul său moonwalk, pas de dans caracteristic, s-a vândut, ieri, cu 77.640 de euro

Licitaţia a fost organizată la Paris. La licitație au participat numeroşi fani, a anunţat casa de licitaţii Hôtel Drouot, potrivit www.barrons.com.

Pălăria Fedora din lână căptuşită cu mătase, estimată între 60.000 şi 100.000 de euro, a fost punctul culminant al licitației.

Jackson și-a dat jos pălăria în timp ce lansa hitul său „Billie Jean” în timpul unui concert televizat la Motown în 1983. Câteva clipe mai târziu, el a arătat ceea ce avea să devină mișcarea sa caracteristică. Mersul pe lună este o alunecare înapoi aparent fără efort, în timp ce părea să meargă înainte.

Suvenirele muzicale au devenit o afacere mare

Au fost prezentate 200 de obiecte rock la licitația realizată de Lemon Auction.

Prețul de top a mers la o chitară deținută de legendarul bluesman T-Bone Walker (1910-1975). Acesta a avut o influenţă majoră asupra lui B.B. King, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Buddy Guy, Jimmy Page şi Eric Clapton. Instrumentul a fost vândut pentru 129.400 de euro (inclusiv taxe). Acest „six-string”, din care au fost produse doar 22 de exemplare în 1949, avea o estimare ridicată de 150.000 de euro.

Recent, la Londra, o serie de licitaţii cu obiecte aparţinând lui Freddie Mercury a ajuns la 46,5 milioane de euro. Este un record pentru o colecţie de acest tip, potrivit casei de licitaţii Sotheby’s. Pianul la care artistul a compus aproape tot, începând cu „Bohemian Rhapsody”, a ajuns la 2 milioane de euro.

Citește și: (VIDEO) Joe Biden s-a alăturat protestelor lucrătorilor din industria auto

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS