22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Joe Biden s-a alăturat protestelor lucrătorilor din industria auto

(VIDEO) Joe Biden s-a alăturat protestelor lucrătorilor din industria auto

-


Președintele Joe Biden s-a alăturat, marți, protestelor lucrătorilor din industria auto din Michigan. El a susținut revendicările de creștere a salariului cu 40% și a spus că merită „mult mai mult” decât primesc.

Apariția lui Biden este prima vizită a unui președinte american la muncitorii greviști din istoria modernă. Ea are loc cu o zi înainte ca Donald Trump, favoritul republican pentru președinte, să vorbească cu lucrătorii auto din Michigan. Rarele evenimente consecutive evidențiază importanța sprijinului sindical în alegerile prezidențiale din 2024. Sindicatele reprezintă o mică parte a lucrătorilor din SUA, dar candidații speră să le câștige încrederea.

Președintele american le-a spus membrilor sindicatului United Auto Workers că merită o mărire semnificativă de salariu și multe alte beneficii, pentru munca depusă de-a lungul anilor. Biden i-a lăudat pentru că au “salvat industria auto, atât în 2008, cât și în anii de dinainte. Ați făcut multe sacrificii, ați renunțat la multe. Companiile erau în dificultate. Acum se descurcă incredibil de bine și ghiciți ce? Ar trebui să vă meargă incredibil de bine și vouă”.

Prima acțiune de acest fel a unui președinte american

Prin acțiunea sa, Joe Biden a devenit primul președinte american în funcție care a participat la o acțiune de pichetare. El a sosit în Michigan cu avionul prezidențial Air Force One. A mers până la locul demonstrației cu limuzina prezidențială alături pe președintele sindicatului UAW.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale în Michigan, la scrutinul din noiembrie 2020. Donald Trump a fost preferatul alegătorilor la campania din 2016, în care s-a confruntat cu democrata Hillary Clinton, potrivit Reuters. Până acum, sindicatul s-a ferit să-i arate sprijin politic lui Biden. Sindicaliștii l-au criticat deschis pe Trump, pe care l-au acuzat că încearcă să profite de situația muncitorilor pentru a-i atrage de partea sa.

Greva muncitorilor de la Ford, General Motors și Stellantis a început pe 15 septembrie, fiind cea mai amplă din industrie în ultimii 88 de ani. Angajații se mai tem și că ar putea avea loc concedieri în masă, pe fondul tranziției fabricilor către producerea de autoturisme electrice.

Citește și: Un bărbat s-a aruncat de la etaj, după ce a dat a dat foc la apartament

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pensiile pentru luna mai, distribuite în avans

Compania Naţională ,,Poşta Română” anunţă că a început distribuirea...

ȘTIRI GdS