8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNașterea unui pui de panda roșu, un „simbol al speranței”

Nașterea unui pui de panda roșu, un „simbol al speranței”

Un pui de panda roşu, o specie pe cale de dispariţie, s-a născut în Marea Britanie, la parcul natural Paradise din Hertfordshire.

Mama, Tilly, a dat naştere puiului, numit Little Red, pe 16 iulie. Ea a avut nevoie de patru ani pentru a rămâne însărcinată, iar momentul este considerat unul dulce-amar după ce partenerul ei de reproducere, Nam Pang, a murit de boala Addison cu o lună înainte de naşterea puiului.

Interesul faţă de panda roşu a crescut anul acesta odată cu lansarea filmului „Turning Red” de la Disney Pixar, în care Mei Lee, o elevă de 13 ani, se transformă într-un panda roşu uriaş atunci când trăieşte orice emoţie puternică din cauza unui blestem ereditar.

Panda roşu din Hertfordshire a câştigat fani din întreaga lume, care au trimis mesaje de susţinere pentru Tilly, potrivit The Guardian.

Tilly şi Nam Pang au fost plasaţi împreună prin intermediul Programului european de reproducere, care are ca scop crearea unei plase de siguranţă pentru speciile pe cale de dispariţie.

Aaron Whitnall, coordonatorul operaţiunilor de la grădina zoologică, a declarat că puiul a devenit „un simbol al speranţei, după moartea tragică a lui Nam Pang”, iar faptul că amintirea şi moştenirea lui Tilly continuă să trăiască „este mai mult decât ne-am aşteptat vreodată”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS