20.6 C
Craiova
vineri, 30 septembrie, 2022
Știri de ultima orăMagazinTablou de aproape 60 de milioane de dolari, găsit sub patul hoțului

Tablou de aproape 60 de milioane de dolari, găsit sub patul hoțului

Un tablou al unei celebre artiste din Brazilia, Tarsila do Amaral, a fost găsit ascuns sub patul unui escroc care a luat parte la un jaf de artă de milioane de lire sterline.

Opera de artă descoperită sub patul escrocului este estimată la o valoare de 48 de milioane de lire sterline, aproape 60 de milioane de dolari. Tabloul ar fi fost găsit miercuri dimineață la Rio, în timpul unei operațiuni a poliției care viza o bandă de hoți care au profitat de Genevieve Boghici, de 82 de ani, care a fost căsătorită cândva cu Jean Boghici, un comerciant și colecționar de artă, potrivit www.artnews.com.

Miercuri, polițiștii au arestat-o ​​pe fiica lui Boghici și pe alți trei bărbați despre care au spus că ar fi fost implicați în furtul a 16 tablouri estimate la o valoare totală de 114 milioane de lire sterline. În total, poliția braziliană a emis 6 mandate de arestare și 16 mandate de percheziție și sechestru.

Tabloul „Sol Poente”, găsit sub un pat

Una dintre cele mai valoroase opere dintre cele 16 era „Sol Poente” sau „Soarele Apune”, de Amaral. O pictură în ulei din 1929. Aceasta a fost găsită sub un pat în timpul unei percheziții.

Printre alte opere de artă care ar fi fost furate de la victimă se numără „Mascarada” a maestrului modernist Di Cavalcanti și alte două picturi ale lui Amaral: „Pont-Neuf” și „O Sono”. Ambele ar fi valorat, de asemenea, zeci de milioane de lire sterline.

Escrocheria a început în ianuarie 2022

Unele dintre cele 16 tablouri furate ar fi fost vândute unor colecționari din străinătate, două dintre ele ajungând la Muzeul de Artă Latino-Americană din Buenos Aires, în Argentina. Trei au fost urmărite la o galerie de artă din São Paulo. De asemenea, au fost furate bijuterii în valoare de aproximativ 1 milion de lire sterline.

Potrivit unei declarații a poliției, escrocheria a început în ianuarie 2020, când fiica victimei a angajat un fals clarvăzător care a fost însărcinat să o abordeze pe mama ei când aceasta ieșea dintr-o bancă din Copacabana.

Filmul evenimentelor în cazul jafului

Clarvăzătorul șarlatan a afirmat în mod fals că fiica femeii era pe punctul de a muri și a dus-o la o ghicitoare și la o preoteasă afro-braziliană care au confirmat această predicție falsă.

Poliția susține că trioul s-a oferit să intervină spiritual – contra cost – și că, în următoarele săptămâni, a primit sute de mii de lire sterline pentru pseudo-eforturile lor.

Când văduva a devenit suspicioasă și a refuzat să mai plătească, a fost închisă cu forța în casa ei din cartierul bogat al plajei sudice din Rio, amenințată, bătută și jefuită treptat de colecția de artă pe care o moștenise de la răposatul ei soț.

Tarsila do Amaral, una dintre cele mai importante artiste din America de Sud

Tarsila do Amaral, sau Tarsila, așa cum este cunoscută, este una dintre cele mai importante artiste din America de Sud din secolul XX, cunoscută pentru utilizarea îndrăzneață a culorilor, pentru peisajele pline de viață și pentru stilul său profund brazilian.

Născută în São Paulo în 1886, a studiat la Academia Julian din Paris și a devenit una dintre figurile cheie ale mișcării moderniste braziliene din anii 1920, 1930 și 1940.

A murit în 1973, la vârsta de 86 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS