20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn pilot de elicopter a găsit un monolit „ciudat” în Utah

Un pilot de elicopter a găsit un monolit „ciudat” în Utah

-

Angajații unei regii de stat din SUA au descoperit un misterios monolit metalic într-o zonă izolată din Utah, în timp ce numărau exemplarele de capră sălbatică.

Misteriosul monolit a fost descoperit în mijlocul stâncilor roșii dintr-o regiune îndepărtată din Utah, în timp ce angajații statului numărau animalele dintr-un elicopter, scrie The Guardian.

Structura, cu o înălțime estimată la aproximativ 3 metri, părea să fie ”plantată” în pământ. Monolitul este realizat dintr-un fel de metal, strălucirea lui contrastând puternic cu enormele roci roșii care îl înconjurau.

Pilotul elicopterului, Bret Hutchings, a declarat pentru canalul de știri local KSLTV: „A fost cel mai ciudat lucru pe care l-am întâlnit acolo în toți anii mei de zbor”.

“Unul dintre biologi este cel care l-a văzut când s-a întâmplat să zburăm direct peste partea de sus a acestuia”, a spus Hutchings.

„Îmi spunea „wow, wow,wow, întoarce-te, întoarce-te! Există un lucru acolo, trebuie să ne uităm la el”.

Hutchings a spus că obiectul arată a fi creat de om și părea să fi fost ferm plantat în pământ, nu căzut din cer.

„Presupun că este un artist new wave sau ceva sau, știi, cineva care a fost un mare fan al filmului ”2001: O odisee spațială”, a mai spus Hutchings.

”Îmi imaginez că este o piesă de artă, dar dacă nu este…”

Monolitul și decorul său semănau cu o faimoasă scenă din filmul lui Stanley Kubrick din 1968, în care un grup de maimuțe întâlnește o placă gigantică.

Caprele sălbatice trăiesc în unele dintre cele mai accidentate și îndepărtate zone din Utah și supraviețuiesc în condiții climatice ostile.

Temându-se că exploratorii amatori ar putea rămâne blocați în pustietate în timp ce caută monolitul, echipajul de zbor nu a dezvăluit locația exactă a acestuia.

Unii observatori au comparat monolitul cu sculpturile în scânduri ale artistului John McCracken, care a trăit în New Mexico și New York până la moartea sa în 2011. Galeristul lui McCracken, David Zwirner, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Iar artistul Liam Sharp a rezumat fascinația oamenilor cu privire la descoperirea acestui monolit în doar câteva cuvinte: „Îmi imaginez că este o piesă de artă, dar dacă nu este…”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS