1.1 C
Craiova
marți, 12 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Magazin Un pilot de elicopter a găsit un monolit „ciudat” în Utah

Un pilot de elicopter a găsit un monolit „ciudat” în Utah

-

Angajații unei regii de stat din SUA au descoperit un misterios monolit metalic într-o zonă izolată din Utah, în timp ce numărau exemplarele de capră sălbatică.

Misteriosul monolit a fost descoperit în mijlocul stâncilor roșii dintr-o regiune îndepărtată din Utah, în timp ce angajații statului numărau animalele dintr-un elicopter, scrie The Guardian.

Structura, cu o înălțime estimată la aproximativ 3 metri, părea să fie ”plantată” în pământ. Monolitul este realizat dintr-un fel de metal, strălucirea lui contrastând puternic cu enormele roci roșii care îl înconjurau.

Pilotul elicopterului, Bret Hutchings, a declarat pentru canalul de știri local KSLTV: „A fost cel mai ciudat lucru pe care l-am întâlnit acolo în toți anii mei de zbor”.

“Unul dintre biologi este cel care l-a văzut când s-a întâmplat să zburăm direct peste partea de sus a acestuia”, a spus Hutchings.

„Îmi spunea „wow, wow,wow, întoarce-te, întoarce-te! Există un lucru acolo, trebuie să ne uităm la el”.

Hutchings a spus că obiectul arată a fi creat de om și părea să fi fost ferm plantat în pământ, nu căzut din cer.

„Presupun că este un artist new wave sau ceva sau, știi, cineva care a fost un mare fan al filmului ”2001: O odisee spațială”, a mai spus Hutchings.

”Îmi imaginez că este o piesă de artă, dar dacă nu este…”

Monolitul și decorul său semănau cu o faimoasă scenă din filmul lui Stanley Kubrick din 1968, în care un grup de maimuțe întâlnește o placă gigantică.

Caprele sălbatice trăiesc în unele dintre cele mai accidentate și îndepărtate zone din Utah și supraviețuiesc în condiții climatice ostile.

Temându-se că exploratorii amatori ar putea rămâne blocați în pustietate în timp ce caută monolitul, echipajul de zbor nu a dezvăluit locația exactă a acestuia.

Unii observatori au comparat monolitul cu sculpturile în scânduri ale artistului John McCracken, care a trăit în New Mexico și New York până la moartea sa în 2011. Galeristul lui McCracken, David Zwirner, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Iar artistul Liam Sharp a rezumat fascinația oamenilor cu privire la descoperirea acestui monolit în doar câteva cuvinte: „Îmi imaginez că este o piesă de artă, dar dacă nu este…”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Casă de pe strada Râului, avariată a treia oară...

Un tânăr de 27 de ani, din Moțăței, este acuzat că, deși nu are permis, a furat o mașină și a plecat la plimbare prin Craiova. A reușit să ajungă până pe strada Râului, unde a pierdut controlul direcției și a intrat într-un imobil. Este vorba de o casă de la intersecția cu strada Bucovăț, avariată în mai multe rânduri de autoturisme scăpate de sub control.

ȘTIRI GdS

Casă de pe strada Râului, avariată a treia oară...

Un tânăr de 27 de ani, din Moțăței, este acuzat că, deși nu are permis, a furat o mașină și a plecat la plimbare prin Craiova. A reușit să ajungă până pe strada Râului, unde a pierdut controlul direcției și a intrat într-un imobil. Este vorba de o casă de la intersecția cu strada Bucovăț, avariată în mai multe rânduri de autoturisme scăpate de sub control.

Alergologi: Reacțiile alergice la vaccinurile Covid, rare și sub...

Într-un material publicat recent, o echipă de alergologi oferă îndrumare și informații despre siguranța vaccinurilor anti-Covid în contextul reacțiilor alergice înregistrate ca efecte adverse. Autorii...
00:00:29

O parcare lacustră

Parcare plină de apă, în zona blocurolor 77 din Craiovița Nouă

Servicii de salubritate mai scumpe la Târgu Jiu

Locuitorii municipiului Târgu Jiu vor plăti mai scump pentru serviciile de salubritate ale firmei Polaris. Societatea, care deține și depozitul de gunoi de la...

Autoritățile evaluează pagubele după inundații

Autoritățile locale din Gorj au început să evalueze pagubele produse de inundațiile de săptămâna trecută. Problema este că în continuare se înregistrează precipitații abundente,...

Rata șomajului în Gorj, în scădere ușoară

Rata șomajului în județul Gorj este în scădere. Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, rata șomajului pe luna decembrie este...