17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Galette cu vișine

Galette cu vișine este de fapt ceea ce popular numim o tartă rustică. Aromată, plină de culoare și cu un gust irezistibil, acest desert cu siguranță te va cuceri.

Ingrediente

1 pungă vişine 450 g

200 g făină

25 g zahăr brun

un praf de sare

100 g unt rece tăiat bucăți

1 ou

1-2 linguri apă rece

2 linguri zahăr pentru vișine

1 lingură amidon de porumb

Mod de preparare

Amestecă făina, sarea și zaharul cu untul rece tăiat bucăți până când compoziția devine sfărâmicioasă. Adaugă oul și 1-2 linguri apă rece până când devine aluat. Pune-l la rece, învelit în folie alimentară pentru 30 de minute.

Între timp, pregătește umplutura: decongelează vișinele, pune 2 linguri de zahăr și 1 de amidon și lasă-le la scurs.

Întinde aluatul pe blatul pudrat cu făină.

Pune în mijloc vișinele. Adună marginile aluatului peste fructe, lasă mijlocul liber. Unge cu ou bătut marginile si presară puțin zahăr peste toată tarta.

Coace tarta la 200 °C aproximativ 30 minute sau pana când devine rumenă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS