10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTort de mere cu cremă de vanilie şi crumble

Tort de mere cu cremă de vanilie şi crumble

Ingrediente:
Blat

  • 8 mere(acre)
  • 20 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 125 g unt
  • 165 g zahăr
  • 2 ouă
  • 125 ml lapte
  • 225 g făină
  • 1 plic praf de copt

Cremă:

  • 2 ouă
  • 75 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat şi unul de praf de copt
  • 30 g Amidon
  • 300 ml lapte
  • 50 g făină

Crumble:

  • 50 g făină de migdale
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se curăţă merele de coajă şi se taie cubuleţe. Se pun pe foc, se pune zahărul, zahărul vanilinat şi zeama de la o jumătate de lămâie. Se călesc până se înmoaie merele. Se iau de pe foc şi se pune scorţişoara.

Într-un bol, se pune untul, zahărul, zahărul vanilinat şi se mixează. Se adaugă cele 2 oua, laptele şi se amestecă bine cu o spatulă. Apoi se pune făina şi praful de copt. Se omogenizează foarte bine totul.
Se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt..
Peste compoziţie, se pun merele călite. Se dă tava la cuptor, în cuptorul preincalzit, la 170°C, cu ventilaţie, timp de 30 de minute.

Într-un vas pus pe foc se adaugă cele 2 ouă, zahărul, zahărul vanilinat, amidonul şi se amesteca foarte bine totul, cu ajutorul unui tel. Se pune laptele şi se amesteca până începe să se îngroase crema de vanilie.

Într-un bol, se pune făina, făina de migdale, praful de copt, zahărul pudră si untul. Se frământă toate ingredientele cu mâna până se obţine un aluat nisipos.

După ce s-a copt aluatul cu merele călite, timp de 30 minute, la 170°C (cu ventilatie), se scoate din cuptor şi se lasă la răcit timp de 10 minute. Apoi se pune crema de vanilie, se presară crumble-ul şi se dă la copt încă 20 de minute, la 170°C (cu ventilatie) sau până se rumeneşte uşor pe deasupra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS