11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSupă de dovleac cu nucă şi smântână

Supă de dovleac cu nucă şi smântână

Ingrediente pentru 6 porţii:

  • 1kg dovleac curăţat, tăiat cubuleţe
  • 1 ceapă tocată fin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 praz tocat fin (doar partea albă)
  • 1-2 cţei de usturoi zdrobiţi
  • ½ linguriţă coriandru măcinat
  • ½ linguriţă chimen
  • ½ lingură nucă tocată
  • 1 cartof mare curăţat şi tăiat în bucăţele
  • 1l zeamă de supă de pui
  • 125 ml smântâna degresată

Mod de preparare

Încălziţi uleiul într-o cratiţă mare, adăugaţi ceapa şi prazul şi lăsaţi-le 3 minute pe foc până devin arămii. Adăugaţi usturoiul şi condimentele şi mai lăsaţi 30-50 secunde pe foc, amestecând. Adăugaţi bucăţile de dovleac, cartoful şi supa de pui şi aduceţi totul la fierbere.

Micşoraţi flacăra, acoperiţi cratiţa şi mai lăsaţi-o 30 minute pe foc. Apoi, lăsaţi conţinutul să se răcească şi daţi totul prin blender sau robotul de bucătărie.
Turnaţi crema obţinuta înapoi în cratiţă, adăugaţi smântâna şi încălziţi uşor. Adăugaţi nuca tocată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS