5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinarePaste integrale cu ton, dovlecei şi rosii

Paste integrale cu ton, dovlecei şi rosii

Ingrediente

  • 220 g penne integrale
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 dovlecel (zucchini) mic
  • 1/2 ardei gras galben
  • 12 roşii cherry mari sau 250 g
  • 200 g ton din conservă
  • sare, piper, 1 linguriţă oregano

Mod de preparare:

Se toacă ceapa mărunt. Se feliază dovlecelul, iar fellile se taie în jumătate. Se toacă ardeiul gras în cuburi mai mici. Se taie rochiile cherry în jumătate.
Se pun 2 l de apă la fiert. Când clocoteşte se pun 2 linguriţe de sare ce vor intensifica aroma pastelor. Se pun pastele la fiert şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet.
Se încinge uleiul într-o tigaie largă şi adâncă.

Se pune ceapa la călit până devine sticloasă. Se adaugă cuburile de ardei şi dovleceii feliaţi şi se lasă la călit încă 2-3 minute.
Se toarnă un polonic (cam 200 ml) din apa în care fierb pastele, apoi se adaugă sare, piper şi oregano.
După alte 2 minute se pun în tigaie roşiile cherry şi tonul, se amestecă şi se lasă pe foc până s-au înmuiat puţin roşiile. Dacă sosul scade prea mult mai puneţi 50 ml apă de la paste. Când pastele s-au fiert se scurg şi se pun. Se amestecă uşor până se omogenizează compoziţia. În farfurie se presară busuioc verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS