7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinarePrăjitură din albuşuri cu dulceaţă de soc

Prăjitură din albuşuri cu dulceaţă de soc

Ingrediente

5 albuşuri, o cană de zahăr, 3 linguri de ulei, o cană de făină, dulceaţă de soc

Mod de preparare

Se bat spumă albuşurile şi apoi se adaugă în ploaie, puţin câte puţin, zahărul. Se lucrează compoziţia până devine lucioasă şi spuma stă ţeapănă pe tel. Se încorporează uleiul pus lingură cu lingură, iar la sfâşit fâina, amestecând de jos în sus, ca să nu se lase albuşurile.
Se toarnă într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace la 160°C aproximativ 20 de minute.
Se scoate din formă şi se lasă să se răcească. Înainte de servire se glazurează cu dulceaţă de soc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS