Acasă Magazin Reţeta de weekend - Tocăniţă de porc cu lapte

Reţeta de weekend – Tocăniţă de porc cu lapte

-

Ingrediente:
700 g spată de porc, 1 lingură ulei de măsline, 2 făşii de bacon, 1 ceapă mică, tăiată cubuleţe, 4 căței de usturoi feliaţi, 2 căni de lapte (pentru a obţine un preparat mai aromat şi un sos mai gros puteţi înlocui laptele cu 1 1/2 căni supă de pui şi 1/2 cană smântână de gătit), 2 lingurițe de frunze de salvie tocate proaspete, sare, piper şi boia după gust

Mod de preparare:
Tocaţi baconul cubuleţe şi căliţi-l într-o tigaie încăpătoare cu puţin ulei, apoi scoateţi-l pe o farfurie. Tăiaţi carnea de porc în cuburi şi rumeniţi-o în grăsimea rămasă în tigaie. Scoateţi-o şi pe ea pe o farfurie. Căliţi în aceeaşi tigaie ceapa, iar când se înmoaie adăugaţi şi usturoiul şi mai căliţi puţin. Turnaţi deasupra laptele (sau supa şi smântâna), salvia tocată, baconul şi bucăţile de carne (împreună cu zeama pe care au lăsat-o în farfurie). Puneţi sare şi piper după gust, acoperiţi tigaia, micşoraţi focul şi fierbeţi înăbuşit timp de o oră sau până se înmoaie carnea. Lăsaţi pe foc în continuare până scade sosul. Amestecaţi din când în când şi mai întoarceţi bucăţile de carne. Adăugaţi supă sau lapte dacă mai este nevoie. Este gata când sosul se îngroaşă. Înainte de a lua de pe foc adăugaţi şi boiaua. Serviţi cu piure de cartofi şi murături.

ȘTIRI VIDEO GdS