Acasă Magazin Reţeta de weekend - Cartofi gratinaţi

Reţeta de weekend – Cartofi gratinaţi

-

Ingrediente:
1 kg cartofi potriviţi, caşcaval, ulei de măsline extravirgin, oregano, busuioc, boia de ardei dulce, chilli, sare, piper.

Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în sferturi sau în bucăţi mai mari decât pentru cartofii pai. Se pun într-o oală cu apă şi sare la fiert, dar nu se lasă să fiarbă în totalitate, ci doar să fie fierţi uşor pentru că ei se vor mai face şi la cuptor. Se pun apoi într-o strecurătoare pentru a se scurge bine de apă.
Între timp, se pregăteşte un baiţ din ulei de măsline, oregano, busuioc, boia de ardei dulce, chilli, sare şi piper.
Se pune hârtie de copt cât să treacă puţin peste marginile tăvii. Se pun cartofii scurşi de apă şi se toarnă baiţul. Se amestecă bine să ajungă condimentele peste toţi cartofii.
Se introduc la cuptorul preîncălzit şi se lasă timp de aproximativ 30 de minute, până când se rumenesc frumos.
Înainte de a scoate cartofii, se presară caşcaval şi se mai lasă 5 minute la cuptor.

Menţiuni:
Se servesc fierbinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS