13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoNoul Ford Puma - construit de Ford Otosan la Craiova, sofisticat la exterior, revoluționar la interior

Noul Ford Puma – construit de Ford Otosan la Craiova, sofisticat la exterior, revoluționar la interior

Ford a prezentat astăzi noua Puma – o evoluție elegantă, high-tech a celei mai bine vândute mașini din Marea Britanie. Este favorita șoferilor din întreaga Europă și fabricată exclusiv în fabrica Ford Otosan din Craiova.

Un crossover sofisticat care aduce multă plăcere la volan – și spațiu pentru cinci persoane și bagajele lor. Noul Ford Puma face călătoriile mai plăcute și mai relaxante cu:

  • un interior complet nou,
  • afișaje digitale mari,
  • conectivitate de ultimă oră,
  • tehnologii avansate de conducere și asistență.

Interiorul noului Ford Puma este revoluționar, șoferul având la dispoziție două ecrane de mari dimensiuni, în timp ce butoanele fizice au fost reduse la minimum pentru o ambianță calmă. Clienții pot utiliza conectivitatea 5G fie pentru a utiliza date despre trafic în timp real, fie pentru actualizări de sistem sau conexiunea cu aplicația Ford Pass.

Tehnologiile sofisticate de nouă generație permit conducerea mai naturală cu tempomatul activat, acesta fiind capabil să încetinească înainte de intersecții și curbe, iar noile faruri Dynamic Matrix LED ajutând șoferii să vadă mai clar pe timp de noapte.

Libertatea de a găsi aventură dincolo de oraș vine de la sistemele de propulsie Mild-Hybrid eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cu până la 155 CP – sau 170 CP pentru versiunea sportivă Puma ST Powershift. 3,4

De asemenea, Ford anunță astăzi că Puma Gen-E, complet electrică, va fi prezentată în cursul acestui an – fiind prima Puma care permite conducerea cu emisii zero.

Tehnologie care simplifică utilizarea de zi cu zi

Două ecrane de dimensiuni generoase păstrează ridicat nivelul de informație pentru șoferi și permit controlul facil asupra tuturor sistemelor. Instrumentarul de bord digital de 12,8 inchi poate fi personalizat pentru a afișa informațiile pe care fiecare șofer le consideră utile. Ecranul tactil central de înaltă rezoluție, de 12,0 inchi, facilitează:

  • vizualizarea și controlul hărților,
  • sistemului multimedia,
  • climatizarea,
  • încălzirea scaunelor.

Noul sistem multimedia SYNC 4 are o putere de calcul de două ori mai mare decât versiunea anterioară și se adaptează pentru a facilita accesul la funcțiile utilizate cel mai mult de șoferi. Recunoașterea vocală înțelege limbajul natural, iar telefoanele inteligente pot fi conectate wireless cu ușurință folosind Apple CarPlay și Android Auto, dar și reîncărcate wireless.

Sistemul audio B&O

Sistemul audio B&O este disponibil opțional și dispune de 10 difuzoare, printre care un Soundbar pe bord. Confortul și funcționalitatea sunt îmbunătățite de o nouă cotieră glisantă și un volan cu un design sportiv, cu două spițe, cu partea de jos teșită, similar unei mașini de curse.

Tempomatul adaptiv inteligent, cu funcțiile Stop & Go și Lane Centring accelerează și frânează lin pentru o funcționare mai naturală și poate utiliza Predictive Speed Assist pentru a regla viteza de croazieră în viraje, sensuri giratorii și la intrarea sau ieșirea de pe autostrăzi. În oraș, un sistem de camere video la 360 de grade poate afișa o vedere panoramică, pentru a simplifica manevrele de parcare.

Noile faruri înseamnă mai mult decât un design proaspăt și o semnătură luminoasă distinctivă. Tehnologia opțională Dynamic Matrix LED utilizează Predictive Dynamic Bending Light pentru a monitoriza drumul din față și pentru a lumina virajele, ceea ce va ajuta șoferii să vadă mai clar.

MegaBox de 80 de litri

Noul Puma are caracterul practic al unei mașini mari. Un MegaBox de 80 de litri de sub podeaua portbagajului este suficient de mare pentru a permite stocarea unui mic cărucior de cumpărături dintr-un supermarket. Două seturi de crose de golf pot sta în poziție verticală în portbagaj și, chiar și cu cinci persoane la bord, există mai mult de 450 de litri de spațiu pentru bagaje, cumpărături sau o cușcă pentru câini.

Clienții pot alege dintre modelele Titanium, ST-Line și ST-Line X, fiecare cu stilul exterior personalizat. Noul Ford Puma propune un nou design pentru bara de protecție față, grilă și jantele din aliaj. Șase culori – inclusiv noul Cactus Grey – și luminile LED care proiectează din oglindă logo-ul Puma pe sol vor întoarce, de asemenea, numeroase priviri.

Noile modele Puma sunt propulsate de motorul Ford EcoBoost Mild-Hybrid de 1,0 litri, care funcționează la 48 de volți pentru a eficientiza consumul de combustibilului sau pentru a crește performanța. Pentru un condus mai sportiv, Ford Performance a dezvoltat noul Puma ST Powershift cu un tren de rulare, design și specificații speciale – și până la 170 CP, livrată standard printr-o cutie de viteze automată cu șapte trepte cu schimbare rapidă, disponibilă și pentru alte variante Puma.

Proiectat și construit în Europa, Puma este fabricat la uzina Ford Otosan din Craiova, România.

Citește și: Olt: Reținuți după ce au furat două carduri bancare și le-au golit de bani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS