19.5 C
Craiova
miercuri, 7 iunie, 2023
Știri de ultima orăMagazinAutoMercedes-Benz a făcut echipă cu Google şi va oferi maşinilor „performanţe asemănătoare unui computer”

Mercedes-Benz a făcut echipă cu Google şi va oferi maşinilor „performanţe asemănătoare unui computer”

Mercedes-Benz a făcut echipă cu Google în domeniul navigaţiei şi va oferi performanţe super-asemănătoare unui computer” în fiecare maşină cu senzori de conducere automată, în încercarea de a concura cu Tesla şi cu noii veniţi chinezi, transmite News.ro.

Producătorii de automobile, noi şi vechi, se întrec pentru a oferi funcţii software similare cu cele dezvoltate de Tesla, care permit actualizarea de la distanţă a performanţei vehiculului, a autonomiei bateriei şi a capacităţilor de conducere autonomă.

Producătorul german de automobile a acceptat să împartă veniturile cu producătorul de semiconductori Nvidia, partenerul său în domeniul software-ului de conducere automată din 2020, pentru a reduce costul iniţial al achiziţionării de semiconductori scumpi de mare putere, a declarat miercuri directorul general Ola Kaellenius.

”Plăteşti doar pentru un cip puternic subvenţionat şi apoi îţi dai seama cum să maximizezi veniturile comune”, a spus el, motivând că costurile ar fi scăzute chiar dacă şoferii nu ar activa toate caracteristicile permise de cip.

Numai clienţii care plătesc pentru un pachet de opţiuni suplimentare ar avea maşini echipate cu tehnologia senzorilor Lidar

Dar numai clienţii care plătesc pentru un pachet de opţiuni suplimentare ar avea maşini echipate cu tehnologia senzorilor Lidar şi alt hardware pentru conducerea automată ”Nivel 3”, care au un cost variabil mai mare, a spus Kaellenius.

Producătorul de senzori pentru conducere autonomă Luminar Technologies, la care Mercedes deţine o mică participaţie, a încheiat un acord de mai multe miliarde de dolari cu producătorul de automobile pentru a-şi integra senzorii într-o gamă largă de vehicule până la jumătatea deceniului.

Colaborarea cu Google îi va permite să ofere informaţii despre trafic şi redirecţionare automată în maşini

Mercedes a spus că colaborarea cu Google îi va permite să ofere informaţii despre trafic şi redirecţionare automată în maşinile sale. De asemenea, şoferii vor putea viziona YouTube pe sistemul de divertisment al maşinii atunci când maşina este parcată sau în modul de conducere autonomă de nivelul 3, care permite şoferului să-şi ia ochii de la volan pe anumite drumuri, atâta timp cât îşi poate relua controlul dacă este necesar.

Alţi producători de automobile precum General Motors, Renault, Nissan şi Ford au integrat un întreg pachet de servicii Google în vehiculele lor, oferind funcţii precum Google Maps, Google Assistant şi alte aplicaţii.

Toate vehiculele de pe viitoarea platformă cu arhitectură modulară a Mercedes vor avea, de asemenea, aşa-numitele hiperecrane care se vor extinde pe cockpitul maşinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS