9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoFord anunță modelul Kuga Full Hybrid

Ford anunță modelul Kuga Full Hybrid

Ford anunță că își extinde gama de SUV-uri electrificate cu noul Ford Kuga Hybrid – capabil să livreze 1.000 km autonomie în modurile de condus benzină-electric și pur-electric fără a fi nevoie de alimentare de la pompă sau încărcare la priză.

Potrivit mynewsdesk.com, bateria de 1.1 kWh cu funcție de autoîncărcare a noului model Kuga Hybrid este alimentată automat atât de motorul pe benzină de 2.5 litri, cu ciclu Atkinson. Se bazează însă și pe o tehnologie de încărcare regenerativă la frânare sau coborâre în pantă. Energia stocată alimentează un motor electric pentru a spori performanța, pentru a îmbunătăți consumul de combustibil al motorului pe benzină sau pentru a oferi o experiență de condus pur electrică. Kuga Hybrid comută automat, fără ezitare, între configurațiile de putere în funcție de modul de condus ales.

Autonomie de aproximativ 1.000 km

Noul sistem de propulsie hibridă este unic pentru gama Ford Kuga. Acesta oferă eficiența și rafinamentul puterii pur electrice, fără a fi nevoie să se încarce de la o sursă externă de energie. În plus, confortul oferit de autonomia de aproximativ 1.000 de Km rivalizează cu cel oferit de motoarele pe motorină.

“Fiecare dintre modelele noastre electrificate Kuga aduce un set unic de beneficii. Pentru noul nostru Kuga Hybrid, acesta include un consum de combustibil și o autonomie ce pot rivaliza foarte ușor cu motoarele pe motorină, încrederea suplimentară oferită de tracțiunea integrală inteligentă și rafinamentul desăvârșit oferit de o încărcare fără nevoia unui cablu, și o experiență de condus pur-electrică“, a declarat Roelant de Waard, vice-președinte Marketing, Sales & Services, Ford Europa.

Flexibilitate hibridă și stil practic, specific Kuga

Noul model Kuga a fost dezvoltat special pentru a încorpora un sistem de propulsie complet hibrid, benzină-electric, fără a face însă compromisuri în ceea ce privește pragmatismul și spațiul oferit de un SUV, cât și rafinamentul de la volan.

Posibilitatea de pornire silențioasă permite noului Kuga Hybrid să se deplaseze de pe loc folosind doar puterea electrică pentru o experiență la volan mult mai relaxantă, în special în scenarii de condus cotidiene, de tipul start-stop. Sistemul de propulsie hibrid complet sprijină conducerea pur electrică pentru perioade scurte, eliminând în același timp, grija autonomiei.

Posibilitatea de a parcurge 1,000 Km cu un singur plin face din Kuga Hybrid o alternativă convingătoare pentru modelele Diesel. Oferind un consum de combustibil de 5.4l/100 Km și emisii CO2 de la 125 g/km WLTP (5.1l/ Km și 118 g/ Km CO2 NEDC) 3, alături de un rezervor de combustibil de 54 de litri, autonomia totală a noului Kuga Hybrid este mai mare cu 30% decât cea a Kuga Plug-In Hybrid, care oferă, însă, o autonomie pur electrică de până la 56 de kilometri WLTP (72 Km NEDC).

Kuga nu are cablu de alimentare

Având în vedere faptul că nu necesită o sursă externă de alimentare pentru a încărca bateria, Kuga Hybrid este o alegere atractivă pentru clienții care doresc un sistem de propulsie electrificat, dar care au acces limitat la soluții de încărcare acasă sau la locul de muncă, dar și pentru șoferii care doresc atât experiența unui autovehicul electrificat, cât și tracțiunea integrală inteligentă.

Bateria cu 60 de celule, 1.1kWh folosește un sistem de răcire lichid care elimină necesitatea unui ventilator de răcire, contribuind la reducerea nivelurilor de zgomot pentru o experiență de condus mult mai rafinată. Răcirea optimizată permite, de asemenea, aranjarea celulelor bateriei într-un mod mai eficient care ajută la păstrarea spațiului din habitaclu. Ocupanții locului din față au la dispoziție un spațiu de mai bine de un metru la nivelul capului, iar în spatele scaunelor frontale este spațiu de încărcare de până la 1.481 litri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS