10.9 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Auto Informații prezente pe site-ul Tesla în iulie 2019, reclamate de un grup german

Informații prezente pe site-ul Tesla în iulie 2019, reclamate de un grup german

O instanță germană a decis că informațiile oferite de Tesla referitoare la funcția de asistență a șoferului „Autopilot“ sunt înșelătoare.

Folosirea cuvântului „autopilot“, alături de alte materiale de marketing, sugerează că vehiculul este complet autonom, deși tehnologia solicită șoferului să fie alert tot timpul, a stabilit instanța, conform digi24.ro.
Tesla nu mai are dreptul să promoveze aceste informații înșelătoare. Legea germană nu permite mașinile complet autonome pe drumurile publice.

Informații prezente pe site-ul Tesla în iulie 2019, reclamate de un grup german

Un grup german a reclamat informații prezente pe site-ul Tesla în iulie 2019, care promitea „potențial pentru condus autonom“, inclusiv pe autostrăzi. Avansând orizontul de timp „până la finalul anului“, Tesla anunța că mașinile sale vor putea recunoaște luminile semafoarelor și vor putea porni și opri automat în zonele urbane.
Instanța din Munchen a decis că „folosind termenul autopilot și cuvinte asemănătoare, Tesla sugerează că mașinile sale sunt capabile din punct de vedere tehnic de a opera complet autonom“.

Două grupuri pentru protecția consumatorilor din SUA s-au plâns despre denumirea „înșelătoare“ a funcției Autopilot

În 2018, două grupuri pentru protecția consumatorilor din SUA s-au plâns despre denumirea „înșelătoare” a funcției Autopilot.
Tesla a devenit un concurent pentru constructorii germani datorită poziției sale puternice pe piața de mașini electrice. Totodată, a ales să construiască în Berlin prima sa fabrică europeană.

CEO-ul Tesla: „Funcția Tesla Autopilot a fost denumită după termenul folosit în aviație“

Răspunzând la un mesaj pe Twitter, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus că piloții nu se opresc când pilotul automat al unui avion este activat: „Funcția Tesla Autopilot a fost denumită după termenul folosit în aviație“.
Săptămâna trecută, Elon Musk a anunțat că funcția de condus complet autonom este „foarte aproape“ și că Tesla va deține tehnologia până la finalul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Iohannis: În acest moment, nu vorbim de lockdown la...

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o...

ȘTIRI GdS

Dacia lansează în România versiunea Pick-Up a modelului Duster

O versiune de Duster Pick-Up va fi lansată de Dacia în România. Aceasta are o benă de 1,65 metri lungime, sarcină utilă...

Producția auto Dacia și Ford, în scădere faţă de...

Producția de automobile în România a scăzut cu 14% în primele nouă luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut.

Ce mașini nu mai pot fi înmatriculate începând cu...

Anumite mașini nu mai pot fi înmatriculate în România începând cu 1 ianuarie 2021. Registrul Auto Român a anunțat că va schimba...

În septembrie, vânzările de autoturisme Dacia în Europa au...

În septembrie, vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în Europa un avans de 33,1%. Conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA)...

Renault prezintă Dacia Spring, primul model 100% electric al...

Primul model 100% electric de la Dacia, botezat Spring, va fi prezentat, joi, de către francezii de Renault în cadrul evenimentului dedicat...

Care sunt cele mai vândute mașini din România în...

În primele nouă luni ale anului, piaţa auto din România a înregistrat o scădere de 32,3%, faţă de aceeaşi perioadă din 2019....