6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoFord recheamă în service în România peste 300 de SUV-uri Puma

Ford recheamă în service în România peste 300 de SUV-uri Puma

Ford a anunțat că recheamă în service, în România, 326 de unități ale SUV-ului Puma produs la Craiova. Se pare că Puma are probleme la airbag-ul șoferului, care nu este fixat bine pe volan.

Ford a identificat o problemă tehnică la airbag-ul șoferului, potrivit unui document făcut public de Autoritatea Națională pentru Proțectia Consumatorilor (ANPC). Există posibilitatea ca, în cazul declanșării airbag-ului în urma unui accident, acesta să fie eliberat din volan.

„O serie de vehicule Puma au fost construite cu arcuri de reținere a airbag-ului șofer care pot fi în afara specificațiilor de fabricație Ford. Un arc de reținere a airbagului șoferului în afara specificațiilor poate să nu fixeze bine pe volan modulul airbagului șofer. În eventualitatea declanșării airbag-ului, poate fi posibil ca airbag-ul să fie eliberat din volan în compartimentul pasagerilor”, se menționează în document.

În acelaşi document se precizează că Ford va trimite scrisori utilizatorilor modelului Puma pentru a se prezenta în cel mai apropiat service autorizat. Operaţiunea de schimbare a airbag-ului șoferului durează aproximativ 30 de minute.

Noul Ford Puma- produs la Craiova- disponibil pentru România cu un preț special
Ford Puma

Ford spune că nici un client nu a raportat un astfel de incident

Întrebaţi despre acestă situaţie, reprezentanţii Ford au precizat pentru GdS că airbag-urile cu pricina ar fi fost fabricate cu nerespectarea specificațiilor de fabricație.

„Un număr de vehicule Puma au fost asamblate cu arcuri de retenție a airbag-urilor șoferului despre care există indicii că ar fi fost fabricate cu nerespectarea specificațiilor de fabricație Ford Motor Company. Testele interne Ford au identificat că, în anumite condiții, este posibil ca airbag-ul să nu fie reținut în volan după ce a fost declanșat. Vrem să subliniem faptul că, până în prezent, nici un client nu a raportat vreun incident. Performanța airbag-ului în cazul unui accident care implică declanșarea acestuia va îndeplini în continuare cerințele de reglementare și va oferi protecție suficientă șoferului”, spun reprezentanţii Ford România.

La începutul lunii februarie, conducerea Ford susţinea că Puma ajunsese deja la dealerii din Europa. „Suntem foarte încântaţi că Ford Puma se află la dealerii din Europa, pe măsură ce ne apropiem de lansarea comercială a acestui vehicul“, declara, pe 7 februarie 2020, Ian Pearson, preşedintele Ford Romania.

În aceată perioadă, în România şi mai multe state europene are loc lansarea comercială a SUV-ului Ford Puma fabricat la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS