8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoPiața auto mondială a scăzut dramatic anul trecut

Piața auto mondială a scăzut dramatic anul trecut

Piața auto mondială a scăzut, anul trecut, cu 4 milioane de unități, spre 90,3 milioane de unități. Acest lucru s-a întâmplat pe fondul scăderilor din țări precum China și India, arată datele companiei de analiză LMC Automotive, citate de CNN.

Cel mai bun an al pieței auto mondiale a fost 2017 și estimările sunt că s-ar putea ajunge la un nivel similar în 2023, cel puțin, potrivit hotnews.ro. În urmă cu trei ani s-au vândut 95,2 milioane de automobile, iar anul trecut s-a ajuns la 90,3 milioane. Estimarea pentru anul în curs este o scădere de 0,3%. Specialiștii spun că e nevoie să treacă mulți ani pentru ca această piață să revină la „boom“-ul înregistrat în 2017.

În China a scăzut piaţa și fiindcă au fost eliminate subvențiile pentru mașini electrice

În China, creșterea economică a încetinit mult, iar piața a scăzut și fiindcă au fost eliminate subvențiile pentru mașini electrice. În aceste condiții, piața a scăzut cu 2,3 milioane de unități. India a avut și ea un an greu, pe fondul unei crize a creditelor, iar piața europeană a crescut doar cu câteva procente.

Alianțe la nivel înalt între producători pentru reducerea costurilor de producție

Pe de-o parte, în multe piețe gradul de motorizare este redus și deci perspectivele de vânzări sunt bune, dar în altele s-a ajuns la saturație. Tot mai mulți preferă aplicațiile de ride-sharing sau transportul în comun, acolo unde este foarte bine pus la punct.
În aceste condiții, nu este de mirare că se fac alianțe la nivel înalt între producători pentru reducerea costurilor de producție. Cel mai bun exemplu este alianța dintre Peugeot-Citroen și Fiat-Chrysler.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS