26.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn Ferrari furat de la un pilot de Formula 1 a fost recuperat după 28 de ani

Un Ferrari furat de la un pilot de Formula 1 a fost recuperat după 28 de ani

Un Ferrari furat de la fostul pilot austriac de Formula 1 Gerhard Berger în urmă cu aproape trei decenii a fost găsit de poliție, scrie Sky News.

Berger participa la Marele Premiu de la San Marino din 1995, organizat la Imola, Italia, când Ferrari-ul său F512M a fost furat. Tot atunci a fost furată și mașina colegului său din Formula 1 Jean Alesi. Poliția din Londra a constatat că mașina – F512M Testarossa roșie în valoare de 350.000 de lire sterline – a ajuns în Japonia la scurt timp după ce a fost furată.

Ferrari-ul furat a fost identificat de firma producătoare

Cazul a intrat în atenția Poliției Metropolitane în luna ianuarie a acestui an, când s-au primit o sesizare de la Ferrari, care a făcut verificări cu privire la o mașină cumpărată de un american prin intermediul unui broker britanic în 2023, constatând că bolidul fusese furat.

„Ferrari-ul furat – în valoare de aproape 350.000 de lire sterline – a dispărut timp de peste 28 de ani înainte de a reuși să îi dăm de urmă în doar patru zile. Anchetele noastre au fost minuțioase, am contactat autoritățile din întreaga lume. Am colaborat cu parteneri, inclusiv Agenția Națională a Criminalității, precum și Ferrari și dealerii internaționale de mașini, iar această colaborare a fost esențială pentru înțelegerea istoricului vehiculului și pentru a împiedica ieșirea acestuia din țară”, a declarat ofițerul Mike Pilbeam, care a condus ancheta.

A doua mașină furată nu a fost încă găsită. Încă nu au fost efectuate arestări, dar cercetările sunt în desfășurare, a adăugat ofițerul.

Berger a fost unul dintre cei mai populari piloți în timpul carierei sale de 14 sezoane în Formula 1, în prioada 1984 -1997. Berger, care a concurat pentru Ferrari în cea mai mare parte a carierei sale în Formula 1, a fost printre celebritățile care dețineau un Testarossa, alături de Michael Jordan, Mike Tyson și Elton John.

Citește şi: Adrian Cioroianu, chemat la Comisia de Cultură după disputa online cu ziarista Emilia Şercan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS