13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin72 de arme de foc şi peste 3.000 de cartuşe, confiscate într-o percheziţie la domiciliul lui Alain Delon

72 de arme de foc şi peste 3.000 de cartuşe, confiscate într-o percheziţie la domiciliul lui Alain Delon

În total, 72 de arme de foc şi peste 3.000 de cartuşe au fost confiscate într-o percheziţie, săptămâna trecută, de la domiciliul lui Alain Delon, în vârstă de 88 de ani, grav bolnav, la Douchy-Montcorbon (Loiret). Acesta ”nu beneficia de nicio autorizaţie care să-i permită să deţină vreo armă de foc”, anunţă marţi într-un comunicat procurorul Republicii din Montargis, Jean Cédric Gaux, relatează AFP.

Percheziţia a avut loc joi, în urma semnalării judecătorului de tutelă, la 8 februarie, a faptului că mandatarul însărcinat cu protecţia judiciară a lui Alain Delon a constatat, în timpul unei vizite, că actorul deţinea o armă de foc, precizează procurorul.

Şaptezeci şi două de arme de foc, unele de ”categoria A” – din care fac parte unele arme de foc şi materiale de război – şi ”categoria B” – arme de tir sportiv şi în caz de risc profesional – şi peste 3.000 de cartuşe au fost confiscate, precizează procurorul, care confirmă şi precizează dezvăluiri ale cotidianului Le Parisien.

Poligon de tragere pe proprietate

Totodată ”s-a constatat exitenţa unui poligon de tragere pe proprietate” în timpul percheziţiei, precizează magistratul.

O anchetă cu privire la o depozitare ilegală de armament, achiziţie şi deţinere ilegală de arme de categoria A, B şi  C a fost deschisă, anunţă Jean Cédric Gaux.

De la sfârşitul lui ianuarie, actorul, slăbit, a fost plasat sub protecţie judiciară.

Justiţia a desemnat un mandatar judiciar însărcinat să-l asiste pe Alain Delon în monitorizarea sa medicală, aflată în centrul unui conflict între cei trei copii ai actorului.

Citeşte şi: Un poliţist aflat la cumpărături a găsit o geantă în care se aflau circa 15.000 de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS