20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăMagazinȘervețelul pe care Lionel Messi a semnat pentru a se alătura Barcelonei merge la licitație

Șervețelul pe care Lionel Messi a semnat pentru a se alătura Barcelonei merge la licitație

Șervețelul pe care Lionel Messi, de 36 de ani, a semnat la 13 ani primul său contract cu Barcelona va fi scos la licitație în martie. Prețul de pornire este de 300.000 de lire sterline (381.000 de dolari), a declarat miercuri casa de licitații britanică Bonhams.

Șervețelul a fost semnat în decembrie 2000, când Carles Rexach, pe atunci directorul sportiv al Barcei, a convenit cu Jorge Messi, tatăl lui Messi, și cu agentul Horacio Gaggioli, să-l recruteze pe adolescentul argentinian care a devenit cel mai bun golgheter al clubului din toate timpurile.

Momentul esențial din istoria fotbalului a avut loc după ce Rexach l-a invitat pe Messi senior să ia prânzul din cauza îngrijorărilor sale cu privire la lipsa de răspuns în urma încercărilor inițiale ale fiului său la clubul spaniol.

„La Barcelona, ​​la 14 decembrie 2000 și în prezența domnilor Minguella și Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, ​​este de acord, sub responsabilitatea sa și indiferent de orice opinii divergente, să semneze jucătorul Lionel Messi, cu condiția să păstrăm la sumele convenite”, scrie pe șervețelul de la clubul de tenis Pompeia.

Acordul, ratificat de președintele clubului de atunci, Joan Gaspart, a fost semnat oficial în aceeași noapte, potrivit www.flashscore.com. O lună mai târziu Barcelona a finalizat semnarea lui Messi pentru a-și începe șederea de 20 de ani la clubul catalan.

Câștigătorul de opt ori Balonul de Aur a ajutat Barca să câștige 35 de titluri, înregistrând un record de 782 de apariții și marcând 674 de goluri.

Citește și: Sesiune de lectură copiii grupei pregătitoare de la Școala Gimnazială „Sfântul Dumitru”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS