25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum alegem vinul pentru masa de Crăciun

Cum alegem vinul pentru masa de Crăciun

Vinul poate juca un rol foarte important la o masă festivă, iar el trebuie atent ales pentru ca aromele sale să se îmbine perfect cu preparatele de mâncare pe care le consumăm.

Alegerea vinului se face întotdeauna cu atenţie, în funcţie de ceea ce avem în farfurie. „La aperitiv putem servi vin spumant alb, rosé sau vinuri albe, uşoare. Prospețimea acestor soiuri se pretează gustărilor de la început de masă și îmbie la discuție. Spre exemplu, la sarmale merge o fetească neagră cu aromă de prune, cireșe negre și mure. Culoarea rubinie intensă promite un gust savuros, demn de o masă românească.
La friptura de porc asociem vinuri roșii corpolente, iar la preparatele din pui, alegem vinuri fructate, în special vinuri albe seci”, ne sfătuiește specialisul Livia Gîrboiu, potrivit Libertatea.

Vinul pentru desert

Probabil cel mai potrivit vin pe care îl sugerăm pentru desert este un vin demidulce, cu aromă pregnantă de fructe exotice și se potrivește de minune cu prăjituri sau cozonac.

Citește și: Alexandra Căpitănescu, marea câștigătoare la Vocea României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS