26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrăjitură cu prune, brânză de vaci și iaurt

Prăjitură cu prune, brânză de vaci și iaurt

Ingrediente: 4 ouă, 250 g brânză de vaci, 200 g făină, 200 g zahăr, 200 g iaurt, 70 g unt topit şi răcit, 1 linguriţă coajă rasă de lămâie, 1 linguriţă extract de vanilie, 1 linguriţă rasă praf de copt, 250 g prune, un praf de sare, zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Aprindeţi cuptorul la 170 de grade.

Tăiaţi prunele în jumătăţi sau sferturi, depinde cât sunt de mari.

Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi cu un praf de sare până se albesc şi se devin cremoase.

Amestecaţi brânza de vaci cu iaurtul și untul topit, apoi încorporaţi în gălbenuşuri. Adăugaţi coaja de lămâie şi extractul de vanilie.

Încorporaţi în compoziţie făina amestecată cu praful de copt, omogenizând bine cu telul.

Bateţi albuşurile spumă tare şi încorporaţi cu mişcări uşoare în compoziţie.

Turnaţi aluatul într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Deasupra puneţi felii de prune.

Coaceţi prăjitura aproximativ 30 de minute sau până începe să se rumenească.

Lăsaţi să se răcească. Serviţi prăjitura pudrată cu zahăr pudră.

(sursa: Bucate aromate)

Citeşte şi: Echipa României a câștigat Campionatului Mondial de Degustat Vinuri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS