30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEchipa României a câștigat Campionatului Mondial de Degustat Vinuri

Echipa României a câștigat Campionatului Mondial de Degustat Vinuri

Echipa României a câștigat, pentru prima dată, Campionatului Mondial de Degustat Vinuri 2023. Ediţia de anul acesta, a XI-a a competiţiei, s-a desfăşurat weekendul trecut, în Franţa, la Château de Sainte-Roseline.

La evenimentul organizat de Revue du Vin de France au participat 33 de țări de pe cinci continente. România a câştigat pentru prima dată întrecerea. Franţa nu a urcat pe podium, iar Italia abia s-a situat în primii zece.

Cei mai buni degustători din lume au avut în pahare 12 vinuri grozave din întreaga lume. Obiectivul fiecărei echipe a fost să identifice corect soiul de struguri, țara de origine, recolta, producătorul și denumirea. O performanță care necesită viteză, concentrare și spirit de echipă.

După un început timid, echipa României a dat dovadă de o forță impresionantă şi a câştigat competiţia, într-o finală disputată cu Olanda. Membrii echipei ţării noastre au fost: Julia Scavo, Valentin Ceafalău, Horia Hasnas, Cosmin Udrea și Radu Rizescu (antrenor).

Un eveniment global… unic în Franța

La Revue du Vin organizează acest eveniment în fiecare an, și numai în Franța. Chiar dacă nu s-a degustat vin din regiunea Var, alegerea locului nu s-a făcut întâmplător. Château de Sainte-Roseline a fost ales de organizatori deoarece a putut să găzduiască cei 165 de participanți, precum și întreaga organizare a competiției.

Proprietarii castelului, care au participat la degustare, au fost impresionați de nivelul de pregătire al participanților, pe care i-au comparat cu sportivii olimpici. 

Pe locul trei s-a situat Danemarca, iar Franţa a fost pe patru, ratând podiumul. Pe următoarele locuri s-au clasat: Spania, China, Belgia, Italia, Africa de Sud, SUA.

PODIUM: 

1. România (108 puncte) 

2. Olanda (107 puncte) 

3. Danemarca (95 puncte)

Citeşte şi: Adolescent accidentat pe trecere de un şofer băut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS