14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBaghete franțuzești făcute în casă. Ai nevoie de patru ingrediente

Baghete franțuzești făcute în casă. Ai nevoie de patru ingrediente

Vrei să faci baghete franțuzești acasă, dar nu te-ai încumetat până acum? Vestea bună este că se fac atât de simplu, din doar patru ingrediente, astfel încât după ce le vei prepara o dată, vei repeta la nesfârșit rețeta. Aceasta se face foarte simplu și necesită un timp de lucru foarte scurt.

Iată, mai jos, ingredinetele necesare pentru baghete franțuzești

– 525 gr faina

– 400ml apă călduță

– 7 gr drojdie uscată

– 10 gr sare

Mod de preparare:

  1. Într-o caserolă de plastic cu capac punem toate ingredientele și le amestecăm ușor cu o spatulă până ce aluatul devine omogen.
  2. Acoperim caserola cu capacul și lăsăm aproximativ o oră la dospit, într-un loc călduț.
  3. După o oră deschidem caserola și facem procedura stretch and fold, adică împăturim aluatul (luăm aluatul de pe fiecare dintre cele patru margini și îl aducem în mijloc, făcând un pătrat). Apoi mai lăsăm o oră la dospit.
  4. După ce s-a dospit, presărăm puțină făină pe blatul de lucru și răsturnăm aluatul. Presărăm și peste aluat puțină făină și îi dăm o formă dreptungiulară.
  5. Tăiem aluatul în formă de baghete. Le lăsăm 15 minute să se odihnească. Le crestăm cu un cuțit ascuțit sau cu o lamă nouă. Apoi le băgăm la cuptor , apoximativ 25 – 30 de minute, la 20 de grade cu cuptorul preîncălzit.

Citește și: Cum ne dăm seama dacă roșiile sunt tratate? Sfaturi importante

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS